Πέμπτη 16 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
«Ερυθρόλευκη» η μάχη της Κρήτης, άνετα η ΑΕΚ

«Ερυθρόλευκη» η μάχη της Κρήτης, άνετα η ΑΕΚ

«Κόκκινο» βάφτικε το ντέρμπι της Κρήτης. Μέσα σε τεταμμένη ατμόσφαιρα ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει μία πολύ μεγάλη νίκη με 1-0 από τον ΟΦΗ, χάρη σε τέρμα του Γιαννακόπουλου. Η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, του οποίου επικράτησε με 3-1.

26

Με ένα γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου στο 73ο λεπτό, ο Ολυμπιακός πέρασε με νίκη 1-0 επί του ΟΦΗ από το Ηράκλειο, στον πιο σημαντικό αγώνα της 2ης ημέρας του πρωταθλήματος Α εθνικής. Οι «ερυθρόλευκοι» κινδύνευσαν άμεσα στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο ΟΦΗ είχε την υπεροχή, όμως ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στο δεύτερο 45λεπτο και έφτασαν στην τελική επικράτηση που τους διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το ματς του Ηρακλείου ξεκίνησε πολύ πριν την ώρα έναρξής του. Τα επεισόδια που διαδραματίσθηκαν στο κέντρο της πόλης, μεταφέρθηκαν και στο γήπεδο όπου συνέρρευσαν οι περισσότεροι οπαδοί των δύο ομάδων, περίπου 60 λεπτά πριν το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή Μπριάκου.

Εν μέσω έντασης,το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να διατηρεί τον καθολικό του έλεγχο. Εχασε κάποιες καλές ευκαιρίες με τον Σοάρες (3, 14) και τον Γκόμες (17 σουτ μέσα από την περιοχή, ελάχιστα άουτ), όμως η μεγαλύτερη στιγμή ήταν αυτή του 22ου λεπτού με τον Κιάσσο να ξεπερνά και τον Ελευθερόπουλο και να πλασάρει σε κενό τέρμα, όμως πετάχθηκε ο Βενετίδης και την τελευταία στιγμή απομάκρυνε τη μπαλα.

Η μοναδική ευκαιρία του Ολυμπιακού δημιουργήθηκε στο 30ό λεπτό, όταν μετά από πάσα του Ζιοβάνι, ο Τζόρτζεβιτς βγήκε τετ-α-τετ με τον Χανιωτάκη, όμως ο γκολκίπερ του ΟΦΗ αναδείχθηκε νικητής σ΄αυτή τη μονομαχία. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, μετά από κόρνερ του Γκόμες, κανείς από την άμυνα του Ολυμπιακού δεν ανησύχησε, όμως η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Στο δεύτερο 45λεπτο, οι όροι αντιστράφηκαν και ο Ολυμπιακός αντεπιτέθηκε. Στο 54 οι πρωταθλητές διαμαρτυρήθηκαν για ανατροπή του Ζιοβάνι από τον Δερμιτζάκη. Η υπεροχή του Ολυμπιακού έγινε καθολική, μετά τις αλλαγές του Τάκη Λεμονή και ειδικά την είσοδο του Λάμπρου Χούτου, ο οποίος ταλαιπώρησε αφάνταστα τους αμυντικούς του ΟΦΗ.

Το γκολ ήλθε σε ιδανικό -χρονικά- σημείο και συγκεκριμένα στο 73ο λεπτό. Ο Βενετίδης με εντυπωσιακή προσπάθεια από αριστερά έβγαλε την παράλληλη σέντρα και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια, ο Ελευθερόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά ένα σουτ του Κιάσσου στο 79, ενώ το ίδιο έκανε δύο λεπτά αργότερα ο Χανιωτάκης σε προσπάθεια του Ζέτερμπεργκ. Το 0-1 δεν άλλαξε κι έτσι οι πρωταθλητές Ελλάδας κατάφεραν να περάσουν με νίκη από την πρώτη δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος.

Πολύ καλός ο διαιτητής Μπριάκος (Ηπείρου), που εφαρμόζοντας πιστά τους κανονισμούς απέβαλε στις καθυστερήσεις του αγώνα τον Κιάσσο για σκληρό μαρκάρισμα στον Πατσατζόγλου.

ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Σταυρακάκης (84 Ιορδανίδης), Δερμιτζάκης (88 Γκίτσης), Κολιτσιδάκης, Αδάμος, Κώτσιος, Μπελεβώνης, Σολίς, Κιάσσος, Γκόμες, Σοάρες.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Ανατολάκης, Αντζας, Ζε Ελίας, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς (81 Ντρασένα), Ζέτερμπεργκ, Ζιοβάνι (56 Νινιάδης), Αλεξανδρής (56 Χούτος).

Πρώτη νίκη για την ΑΕΚ…

Με τον αέρα του …Champions League η ΑΕΚ κέρδισε σήμερα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας τον ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 3-1. Η «Ένωση» κατέκτησε τους τρεις πρώτους βαθμούς της νίκης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α εθνικής κατηγορίας, καθώς στην πρεμιέρα είχε αναδειχτεί ισόπαλη με το Αιγάλεω.

Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς μπήκαν δυνατά στο γήπεδο παρά την καταρρακτώδη βροχή. Στο 17 είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ καθώς κέρδισαν πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Βασίλης Τσάρτας, όμως το πέναλτι το απέκρουσε ο Γκίτκος. Ότι δεν κατάφερε ο Τσάρτας το πέτυχε ένα λεπτό αργότερα ο Ιλια Ιβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός βρήκε τα δίχτυα του ΠΑΣ Γιάννινα και έγραψε το 1-0.

Στο 44 η ΑΕΚ κέρδισε και νέο πέναλτι. Εκτελεστής και αυτή τη φορά ο Βασίλης Τσάρτας, που νίκησε τον τερματοφύλακα της ομάδας των Ιωαννίνων και διαμόρφωσε το 2-0.

Στην επανάληψη, η «Ένωση» συνέχισε να είναι κυρίαρχος του αγώνα. Στο 47 ο Ντέμης Νικολαίδης ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε απλά στο 53 λεπτό να μειώσει το σκορ σε 3-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γήττα.

ΑΕΚ (Ντ. Μπάγεβιτς): Χιώτης, Μπορμπόκης, Κασάπης, Ραϊτ, Καψής, Ζαγοράκης, Λάκης, Σεντένο (63 Κατσουράνης), Ιβιτς (84 Μαλαδένης), Τσάρτας (73 Πέκτοφ), Νικολαϊδης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Β.Παπαχρήστου): Γκίτκος, Κρζισνικ, Δέδες (56 Βιντόγεβιτς), Κατσαρός, Μπλέτσας, Τζούμπα, Γκόσεφ, Θ. Νικολαϊδης, Κυπαρίσσης (68 Αθανασιάδης), Γήτας, Κένεντι (77 Σάριτς).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Απριλίου 2026
Cookies