Η ώρα της «Πενθεσίλειας» στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου
Ο μύθος των Αμαζόνων και η σύγκρουση της βασίλισσας τους με τον Αχιλλέα ζωντανεύει στην παράσταση Πενθεσίλεια του Χάιν φον Κλάιστ που θα παρουσιάσει την Παρασκευή και το Σάββατο στην Επίδαυρο ο κορυφαίος σκηνοθέτης Πέτερ Στάιν.
38
Ο μύθος των Αμαζόνων και η σύγκρουση της βασίλισσας τους με τον Αχιλλέα ζωντανεύει στην παράσταση Πενθεσίλεια του Χάιν φον Κλάιστ που θα παρουσιάσει την Παρασκευή και το Σάββατο στην Επίδαυρο ο κορυφαίος σκηνοθέτης Πέτερ Στάιν.
Στο έργο, που βασίζεται στην αρχαία ελληνική μυθολογία, παρουσιάζεται η κοινωνία των Αμαζόνων, μια κοινωνία στην οποία το αρσενικό χρησιμοποιείται μόνο για αναπαραγωγή και υποτάσσεται πλήρως στην Αμαζόνα. Η Πενθεσίλεια, όμως, θα ερωτευτεί τον Αχιλλέα και θα γνωρίσει ένα συναίσθημα απαγορευμένο στην κοινωνία της.
Την Πενθεσίλεια ερμηνεύει η μεγάλη Ιταλίδα ηθοποιός και σύζυγος του σκηνοθέτη, Μανταλένα Κρίσπα, και τον Αχιλλέα υποδύεται ο Γκρατσιάνο Πιάτσα. Παίζουν επίσης οι Ανίτα Μπαρτολούτσι, Πία Λαντσιότι, Ντέμπορα Ζουίν, Αλεσάντρο Ριστέτι, Γκιουζέπε Αντινιάτι και Τζιοβάνι Βετοράτσο.
Το χορό των Αμαζόνων αποτελούν 29 ηθοποιοί και χορευτές από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Αυστρία. Η παράσταση ανεβαίνει στα ιταλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους μετά την ειδική παραχώρηση του θεάτρου από το υπουργείο Πολιτισμού και τη συνεργασία της Αττικής Πολιτιστικής Εταιρείας με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442