Στον Γούντι Αλεν το ισπανικό βραβείο τεχνών Principe de Asturias
Με το ισπανικό βραβείο τεχνών Principe de Asturias τιμήθηκε ο Γούντι Αλεν για τη συνολική προσφορά του στην έβδομη τέχνη. Η κριτική επιτροπή προέκρινε τον Αμερικανό δημιουργό για το «μεγάλο ταλέντο του». Η διάκριση συνοδεύεται από 500.000 ευρώ.
Με το ισπανικό βραβείο τεχνών Principe de Asturias τιμήθηκε την Τρίτη ο Γούντι Αλεν για τη συνολική προσφορά του στην έβδομη τέχνη. Η κριτική επιτροπή προέκρινε τον Αμερικανό δημιουργό για το «μεγάλο δημιουργικό ταλέντο του». Η διάκριση συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 500.000 ευρώ.
Η επιτροπή, που αποτελείται από 21 μέλη, ανακοίνωσε ότι βραβεύει τον Γούντι Αλεν για «το ανεξάρτητο και οξύ κριτικό πνεύμα του». Τον επαινούν για «το μεγάλο δημιουργικό ταλέντο του που εκφράζεται από τη σκηνοθεσία του, την ηθοποιία του, τα σενάριά του και συνολικά από τις 32 ταινίες του, που τον έχουν αναδείξει σε άνθρωπο-κλειδί στην ιστορία του κινηματογράφου».
Τα βραβεία Principe de Asturias απονέμονται ετησίως και επιβραβεύουν τη δημιουργία στις τέχνες, τη λογοτεχνία, την επιστήμη, τον αθλητισμό, την ανθρωπιστική αρωγή, τη διεθνή συνεργασία, την ειρήνη και τις επικοινωνίες.
Από την πλευρά του, ο Γούντι Αλεν δήλωσε «ευχαριστημένος και ευγνώμων» για τη διάκριση αυτή. Η εκπρόσωπός του στην Ευρώπη ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός δημιουργός θα παρευρεθεί στην απονομή τον Οκτώβριο στο Οβιέδο.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.