Κυριακή 19 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Οριστικά χωρίς Κιν η Ιρλανδία, αισιοδοξία στο Καμερούν και η συνέχεια του Α ομίλου

Οριστικά χωρίς Κιν η Ιρλανδία, αισιοδοξία στο Καμερούν και η συνέχεια του Α ομίλου

Η 2η ημέρα του Μουντιάλ αναμένεται εξίσου εντυπωσιακή με την 1η. Ο Α όμιλος συνεχίζεται με το... ντέρμπι Ουρουγουάης-Δανίας. Η Ιρλανδία οριστικά χωρίς τον Κιν θα αντιμετωπίσει το αισιόδοξο Καμερούν, ενώ η Γερμανία παίζει κόντρα στην αδύναμη Σ.Αραβία.

26

Οριστικά άδοξα έληξε η προσπάθεια των Ιρλανδών να αντικαταστήσουν στην αποστολή της εθνικής τους ομάδας στο Μουντιάλ τον αρχηγό τους Ρόι Κιν με τον Κόλιν Χέιλι της Σέλτικ. Η FIFA απέρρριψε το ιρλανδικό αίτημα και έτσι θα είναι η μοναδική εθνική ομάδα που θα έχει 22 παίκτες στην αποστολή της, αντί για 23 των υπολοίπων ομάδων.

Έτσι κόντρα στο Καμερούν θα παίξει χωρίς τον αρχηγό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, γεγονός που κάνει ακόμα πιο αισιόδοξο τον Πατρίκ Μπομά.

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τους μεγάλους αδελφούς μας που διέπρεψαν το 1990. Είναι ένας πολύ μεγάλος στόχος που πρέπει να υλοποιήσουμε. Είμαστε έτοιμοι για πολύ μεγάλα πράγματα» είπε ο στράικερ της Σάντερλαντ.

Στο έτερο ματς του Ε ομίλου τα «ξίφη» τους διασταυρώνουν Γερμανία και Σαουδική Αραβία. Ενα από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά στο 17ο Παγκόσμιο Κύπελλο τα «πάντσερ» κάνουν μια νέα αρχή με τον Ρούντι Φέλερ στον πάγκο.

Το παιχνίδι θα γίνει στο Σαπόρο και ο Ρούντι Φέλερ θα έχει στη διάθεση του το νέο μεγάλο αστέρι της Γερμανίας, Μίκαελ Μπάλακ, της Λεβερκούζεν, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ δεν θα παίξει ο τραυματίας Μάρκο Ρέμερ.

Ο Ρούντι Φέλερ στις δηλώσεις του, τόνισε πως πάντα τα πρώτα παιχνίδια σε τέτοιες διοργανώσεις είναι εξαιρετικά δύσκολα: «Είπα στους παίκτες μου, καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις, πως είναι πολύ σημαντικό μια καλή αρχή. Σε τελικούς Μουντιάλ δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι και πρέπει να προσέξουμε τους Σαουδάραβες» δήλωσε ο Γερμανός ομοσπονδιακός.

Η Σαουδική Αραβία θα στηριχθεί και αύριο στην ταχύτητα, αλλά και στην ευκολία της να φθάνει στην αντίπαλη περιοχή. Στα προκριματικά πέτυχε τα περισσότερα γκολ, 47 σε 14 αγώνες.

Τέλος στο τρίτο ματς θα διαφανεί ποιά θα εκμεταλλευτεί την έκπληξη της Σενεγάλης. Δανία και Ουρουγουάη θα προσπαθήσουν να πάρουν τους πολύτιμους βαθμούς, ώστε να ελπίζουν στην πρόκριση.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Δανίας, Μόρτεν Όλσεν, και ο βοηθός του, Μίκαελ Λάουντρουπ, δεν θα ξεχάσουν ποτέ το Μουντιάλ του 1986 και το εκπληκτικό παιχνίδι και τη νίκη με 6-1 επί της Ουρουγουάης στα γήπεδα του Μεξικού.

Οι Δανοί δεν αντιμετωπίζουν κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και θα στηριχθούν και στους άσους του Παναθηναϊκού, Ρενέ Χένρικσεν και Γιαν Μικάελσεν. Ο Χένρικσεν αναμένεται να είναι αύριο στην αρχική ενδεκάδα, ενώ ο Μικάελσεν στον πάγκο.

Από την άλλη πλευρά οι Ουρουγουανοί θα παραταχθούν με μια σοβαρή απώλεια, καθώς τραυματίστηκε και δεν θα αγωνιστεί ο Φαμπιάν Ο Νιλ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Απριλίου 2026
Cookies