Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
weather-icon 20o
Νέα επίθεση αυτοκτονίας κοντά στο Τελ Αβίβ με τρεις νεκρούς

Νέα επίθεση αυτοκτονίας κοντά στο Τελ Αβίβ με τρεις νεκρούς

Μία ακόμη επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε στην πόλη Πετάχ Τίκβα του Ισραήλ τη Δευτέρα, όταν Παλαιστίνιος καμικάζι ανατινάχθηκε σε εμπορικό κέντρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

31

Μία ακόμη επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε στην πόλη Πετάχ Τίκβα του Ισραήλ τη Δευτέρα, όταν Παλαιστίνιος καμικάζι ανατινάχθηκε σε εμπορικό κέντρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

«Από ό,τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, τουλάχιστον δύο άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους. Το πτώμα που βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης είναι προφανώς του καμικάζι» δήλωσε ο Ααρόν Φράνκο, διοικητής της τοπικής αστυνομίας.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν, εξάλλου, ότι ο βομβιστής σκότωσε ένα φρουρό πριν ανατιναχθεί στο εμπορικό κέντρο της πόλης Πετάχ Τίκβα, που εκείνη την ώρα έσφυζε από ζωή.

Οι Ταξιαρχίες Μαρτύτων του Αλ Ακσά ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας με τηλεφώνημα αγνώστου στον τηλεοπτικό σταθμό του Λιβάνου Al Manar.

Καταδικάζει ο Αραφάτ

Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Γιασέρ Αραφάτ καταδίκασε την νέα επίθεση αυτοκτονίας που έγινε κοντά στο Τελ Αβίβ και παράλληλα απέρριψε τις κατηγορίες του Ισραήλ, σύμφωνα με τις οποίες δεν είναι υπεύθυνος πολιτικός.

Αυτό ανακοίνωσε ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής, Σαέμπ Ερεκάτ. Ο Ερεκάτ απέδωσε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Αριέλ Σαρόν την ευθύνη για την κλιμάκωση της βίας, λόγω των ισραηλινών διεισδύσεων στα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη και της άρνησης του Ισραήλ να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την ειρήνη όσο διάστημα συνεχίζονται οι παλαιστινιακές επιθέσεις.

Την Κυριακή, ο αρχηγός του ισραηλινού Γενικού Επιτελείου, Σαούλ Μοφάζ, είχε προειδοποιήσει ότι οι Παλαιστίνιοι μαχητές -που συνήθως αναλαμβάνουν την ευθύνη για τέτοιου είδους επιθέσεις- έχουν ήδη αρχίσει να ανασυντάσσονται πάλι έπειτα από τις επιθέσεις του στρατού στη Λωρίδα της Γάζας τον Απρίλιο.

Την τελευταία εβδομάδα έχουν αυξηθεί σημαντικά οι επιθέσεις αυτοκτονίας από Παλαιστινίους εναντίον ισραηλινών στόχων, κυρίως στην περιοχή του Τελ Αβίβ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
Cookies