Πιέσεις για να θέσει υποψηφιότητα για την αμερικανική Γερουσία δέχεται ο Σπρίνγκστιν
Ομάδα ακτιβιστών του Νιου Τζέρσι πιέζει τον Μπρους Σπρίνγκστιν να θέσει υποψηφιότητα για την αμερικανική Γερουσία. Η ομάδα «Ανεξαρτησία για το Νιου Τζέρσι» έχει ξεκινήσει την εκστρατεία, αν και ο Σπρίνγκστιν δεν έχει ακόμη πει το «ναι».
Ομάδα ακτιβιστών του Νιου Τζέρσι ασκεί πίεση προν τον Μπρους Σπρίνγκστιν, για να θέσει υποψηφιότητα για την αμερικανική Γερουσία. Η ομάδα «Ανεξαρτησία για το Νιου Τζέρσι» καθοδηγείται από τον Νταγκ Φρίντλαϊν, πρώην υπεύθυνο της προεκλογικής καμπάνιας του παλαιστή βαρέων βαρών, Τζέσε Βεντούρα, ο οποίος τελικά έγινε κυβερνήτης της Μινεσότα.
Τα μέλη της οργάνωσης έχουν ξεκινήσει εκστρατεία για τη συλλογή 800 υπογραφών που απαιτούνται για να μπορεί ένας υποψήφιος, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Σπρίνγκστιν, να θέσει υποψηφιότητα για τις γενικές εκλογές. Το «αγκάθι» στην όλη ιστορία είναι ότι μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο με τον ίδιο τον τραγουδιστή.
Ωστόσο, ο Φρίντλαϊν δηλώνει αποφασισμένος: «Μας πήρε επτά μήνες για να πείσουμε τον Βεντούρα να θέσει υποψηφιότητα».
Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, «Boss» για τους θαυμαστές του, μπορεί να αποδειχθεί πολύ δημοφιλής επιλογή, καθώς έχει γεννηθεί στο Νιου Τζέρσι, και είναι το κλασσικό παράδειγμα μέλους της εργατικής τάξης της λαϊκής πόλης Φρίχολντ, που έγινε διάσημος και διεθνώς καταξιωμένος καλλιτέχνης.
Τώρα ο Boss ζει στο αριστοκρατικό προάστιο Ράμσον. «Εάν ο Σπρίνγκστιν αποφασίσει να μπεί στον αγώνα και το κάνει σοβαρά, πιστεύω ότι χιλιάδες εθελοντές από κάθε γωνιά του Νιου Τζέρσι θα τρέξουν για να τον στηρίξουν» επιμένει ο Φρίντλαϊν.
Η οργάνωση προσπάθησε να έλθει σε επαφή με τον Σπρίνγκστιν το Δεκέμβριο, αλλά έως τώρα δεν έχουν πάρει καμία απάντηση από αυτόν. Εκπρόσωποι της οργάνωσης ανακοίνωσαν ότι θέλουν τον Σπρίνγκστιν για υποψήφιο, γιατί είναι γέννημα – θρέμα του Νιού Τζέρσι και έχουν αγανακτήσει πλέον με τους κλασσικούς υποψηφίους.
Ωστόσο, οι πιο αντικειμενικοί και ορισμένοι κυνικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η όλη διαδικασία υποκινείται από την επιθυμία των υποστηρικτών του Τζέσε Βεντούρα να γίνουν το τρίτο κόμμα στο Νιου Τζέρσι. Ο προκαταρτικός γύρος των εκλογών για τη Γερουσία θα διεξαχθεί στις 4 Ιουνίου.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.