Σημίτης και Ευθυμίου συζήτησαν για τη σύνδεση εκπαιδευτικών πολιτικών και απασχόλησης
Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση που είχαν τη Μ.Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας Π.Ευθυμίου με τον πρωθυπουργό. Στη συζήτηση κυριάρχησε το θέμα του συνολικού προγραμματισμού στην εκπαίδευση και η εναρμόνισή του με το Εθνικό Σχέδιο για την Απασχόληση.
28
Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση που είχαν τη Μ.Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συζήτηση κυριάρχησε το θέμα του συνολικού προγραμματισμού στους τομείς της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε τη συνεργασία που είχε με τον Κώστα Σημίτη «γόνιμη και θετική συνεργασία απολογισμού και προγραμματισμού» και διευκρίνησε ότι δόθηκε έμφαση στην εναρμόνιση των πολιτικών του υπουργείου Παιδείας με το Εθνικό Σχέδιο για την Απασχόληση, καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει την ευθύνη ενός τμήματος αυτής της πολιτικής.
Δεν έλειψαν όμως και γενικότερα σχόλια: Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων που τον περίμεναν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για τη συμπαράσταση που προσέφερε ο Ζαν-Μαρί Λεπέν σε Έλληνες ακροδεξιούς που μετέβησαν τις προηγούμενες μέρες στη Γαλλία, ο κ. Ευθυμίου τόνισε ότι η Ελλάδα «είναι μια χώρα με τόσο στέρεη, βαθειά, δημοκρατική παράδοση, με τόσο ουσιαστική
αίσθηση των αρχών της Δημοκρατίας […] ώστε η ελληνική κοινωνία θα απομονώσει αυτήν την φασίζουσα, ακροδεξιά, ξενοφοβική νοοτροπία που δεν θα βρεί ποτέ γόνιμο έδαφος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Champions League 2026-27: Ποιοι είναι ήδη στη League Phase, ποιοι/πώς προκρίνονται, ο χάρτης και τι γίνεται με Ολυμπιακό, ΑΕΚ
- Εργατικό ατύχημα στο Αγρίνιο: Νεκρός 67χρονος μετά από πτώση σε οικοδομή
- Αταμάν: «Μεγάλη απώλεια ο Σλούκας, είχε πρόβλημα την τελευταία εβδομάδα – Δεν θα ψάξουμε δικαιολογίες»
- Αλλάζει όψη η οδός Αγίου Δημητρίου στην Αλεξανδρούπολη
- Αισιόδοξα τα νέα για τη 13χρονη που έπεσε από το μπαλκόνι Γυμνασίου στο Χαϊδάρι
- Ο Τζέιμς Μποντ δεν θα βγει στις σκοτεινές αίθουσες πριν το 2028
- ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Η απόφαση του Αρείου Πάγου για υποκλοπές πλήττει τη Δημοκρατία
- Ο Κόντης ήταν μία μεταφυσική τιμωρία για τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442