Δευτέρα 20 Απριλίου 2026
weather-icon 20o
Τέσσερις νεκροί από τη συντριβή αμερικανικού ελικοπτέρου στο Πακιστάν

Τέσσερις νεκροί από τη συντριβή αμερικανικού ελικοπτέρου στο Πακιστάν

Αμερικανικό ελικόπτερο συνετρίβη την Τρίτη στο Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις Αμερικανοί που επέβαιναν σε αυτό, σύμφωνα με το Αφγανικό Ισλαμικό Πρακτορείο (ΑΙΡ).

31

Ένα ακόμη αμερικανικό ελικόπτερο συνετρίβη την Τρίτη στο Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, με συνέπεια να σκοτωθούν και οι τέσσερις επιβαίνοντες, όπως μετέδωσε το Αφγανικό Ισλαμικό Πρακτορείο (ΑΙΡ). Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ υπερδιπλασίασαν τον αριθμό των χερσαίων δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν.


Το ελικόπτερο συνετρίβη στην περιοχή Χάτζι της επαρχίας Βελουχιστάν, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, τα ξημερώματα της Τρίτης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ΑΙΡ, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Η πληροφορία για τη συντριβή του ελικοπτέρου επιβεβαιώνεται και από πακιστανικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Πάντως, οι πηγές αυτές δεν ήταν σε θέση να δώσουν λεπτομέρειες για το συμβάν.


Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι ενδείξεις για χερσαία επέμβαση των ΗΠΑ, καθώςο Ράμσφελντ ανακοίνωσεότι υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός τωνχερσαίων δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν.


«Καταλήξαμε να έχουμε δυόμισι φορές περισσότερους στρατιώτες από αυτούς που είχαμε και αντί για δύο σημεία όπου είχαμε αναπτυχθεί, στο εξής βρισκόμαστε σε τέσσερα σημεία, ίσως και περισσότερα» δήλωσε ο αρχηγός του Πενταγώνου.


Ο Ράμσφελντ επισήμανε ότι ο αμερικανικός στρατός είναι έτοιμος να τριπλασιάσει ή και να τετραπλασιάσει τον αριθμό των Ειδικών Δυνάμεωνστο αφγανικό έδαφος σε σχέση με τον αρχικό αριθμό, αλλά αδυνατεί να πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο σε χρονικό διάστημα μόνο μερικών ημερών.

Χωρίς να αναφερθεί στον αριθμό των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού που έχουν αναπτυχθεί εκεί, ο Ράμσφελντ δήλωσε ότι αυτές διεξάγουν επιχειρήσεις κυρίως στο βόρειο Αφγανιστάν, όπου η Βόρεια Συμμαχία μάχεται κατά των Ταλιμπάν, προκειμένου να τους εκδιώξει από τις στρατηγικής σημασίας πόλεις Μαζάρ-ι-Σαρίφ και Καμπούλ.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Απριλίου 2026
Cookies