Η Sabena λυγίζει εμπρός στα υπέρογκα χρέη και κηρύσσει χρεωκοπία
Το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας μιας από τις παλαιότερες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, της βελγικής Sabena, θα γραφτεί την Τετάρτη, οπότε η ιστορική εταιρεία πρόκειται να κηρύξει χρεωκοπία, ως απόρροια των υπέρογκων χρεών της.
Το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας μιας από τις παλαιότερες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, της βελγικήςSabena, θα γραφτεί την Τετάρτη, οπότε η ιστορική εταιρείαπρόκειται να κηρύξει χρεωκοπία, ως απόρροια των υπέρογκων χρεών της.
«Είναι τραγικό, όμως -ως κυβέρνηση- πρέπει να το χειριστούμε όσο καλύτερα γίνεται» εκτίμησε την κατάσταση ο Ρικ Ντάεμς, ο Βέλγος υπουργός Ιδιωτικοποιήσεων, λίγο μετά τις δηλώσεις του Φρεντ Σαφάρτ, προέδρου της Sabena, πως ελπίζει τα εμπορικά δικαστήρια να τελειώσουν την υπόθεση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Τώρα η βελγική εταιρεία ελπίζειότι θα αναστηθεί ξανά, χτίζοντας τις ελπίδες της στην DAT, τη θυγατρική της που δεν έχει επηρεαστεί από τις διαδικασίες πτώχευσης. «Δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την ευκαιρία» υποστήριξε ο Σαφάρτ. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ξέρω πόσο θα επηρεάσει τους υπαλλήλους μας».
Με τη βοήθεια των Βέλγων επενδυτών, των οικονομικών ιδρυμάτων και της Virgin Express (τοπική θυγατρική της Virgin Atlantic), υπάρχουν ήδη πλάνα, είπε, να ξεκινήσει «μία μικρή, αλλά ικανή εταιρεία», που θα επικεντρωθεί σε ευρωπαϊκά δρομολόγια και ορισμένους κερδοφόρους προορισμούς στην Αφρική.
Μια προπόνηση που στοχεύει στη βελτίωση της κίνησης και της ευλυγισίας ώστε να ενισχυθεί η φυσική απόδοση, όχι μόνο στο γυμναστήριο, αλλά και σε καθημερινές μας δραστηριότητες.