Σύστημα διαλόγου με τους πολέμιους της παγκοσμιοποίησης προτείνει ο Βεντρίν
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ιμπέρ Βεντρίν, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι προτίθεται να προτείνει ένα «σύστημα διαλόγου» με τις οργανώσεις που συμμετέχουν στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης και αναμένεται να διαταράξουν την ερχόμενη εβδομάδα τις εργασίες της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Οκτώ στη Γένοβα.
34
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ιμπέρ Βεντρίν, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι προτίθεται να προτείνει ένα «σύστημα διαλόγου» με τις οργανώσεις που συμμετέχουν στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης και αναμένεται να διαταράξουν την ερχόμενη εβδομάδα τις εργασίες της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Οκτώ στη Γένοβα.
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να οργανώνουμε τις μεγάλες διεθνείς συναντήσεις υπό αστυνομική προστασία. Πρέπει να οικοδομήσουμε ένα σύστημα διαλόγου, το οποίο δεν θα υποκαταστήσει σε κάθε περίπτωση τους μηχανισμούς της δημοκρατίας» τόνισε ο Γάλλος υπουργός με την ευκαιρία μιας συζήτησης για την παγκοσμιοποίηση που οργανώθηκε σε ινστιτούτο που πρόσκειται στο γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Η σύνοδος κορυφής της G8 -των οκτώ πλέον ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών και της Ρωσίας-, 20 έως 22 Ιουλίου, θα διεξαχθεί στη Γένοβα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Ο Βεντρίν υποστήριξε ότι οι διαδηλωτές του κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης κάνουν λάθος όταν διαμαρτύρονται εναντίον των θεσμών που έχουν αναλάβει να επεξεργαστούν τρόπους ομαλοποίησης της παγκοσμιοποίησης, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Υπάρχει μια παρανόηση, την οποία είναι ενδιαφέρον να μελετήσουμε και να συζητήσουμε μαζί τους, διότι εκπροσωπούν κάτι που θα λάβει διαστάσεις» εξήγησε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Αντζελίνα Τζολί εναντίον Μπραντ Πιτ σημειώσατε 1 – Δικαστικό μπλόκο στον λυσσαλέο πόλεμο των ροζέ
- Από την πανούκλα μέχρι τον Χανταϊό: Οι πλωτές καραντίνες και η μακρά ιστορία των κρίσεων στη θάλασσα
- Ατρόμητος-Παναιτωλικός 1-2: Αύξησαν τη διαφορά οι Αγρινιώτες (+6) και νιώθουν ασφάλεια
- Η πλατφόρμα του θανάτου: Το σκοτεινό μυστικό κάτω από τον μεγαλοπρεπή σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου
- Φτώχεια και κλιματική κρίση: Ο θανατηφόρος συνδυασμός στην Ευρώπη
- LIVE: ΑΕΚ – Ρίτας Βίλνιους
- Καταπέλτης ο Ευ. Βενιζέλος: Το μεγάλο «λάθος» με την αρχειοθέτηση των υποκλοπών
- Ημέρα της Νίκης: Ο Τομ Χανκς επιστρέφει στο μέτωπο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – Το μήνυμα του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442