Η Bristol – Myers Squibb αγοράζει μονάδα της DuPont έναντι 7,8 δισ. δολαρίων
Στην Βristol - Myers Squibb θα περάσει τελικά η μονάδα φαρμακευτικών ειδών της DuPont αντί του ποσού των 7,8 δισ. δολαρίων (3,138 τρισ. δρχ.) σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη εξαγορά η οποία συντελείται από τότε που συγχωνεύτηκε η Bristol - Myers με την Squibb.
50
Στην Βristol – Myers Squibb θα περάσει τελικά η μονάδα φαρμακευτικών ειδών της DuPont αντί του ποσού των 7,8 δισ. δολαρίων (3,138 τρισ. δρχ.) σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη εξαγορά η οποία συντελείται από τότε που συγχωνεύτηκε η Bristol – Myers με την Squibb.
Όπως μεταδίδει ο δικτυακός τόπος Bloomberg, η Bristol – Myers Squibb βρισκόταν σε αναζήτηση εξαγορών προκειμένου να αντισταθμίσει τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει με την παραγωγή νέων φαρμάκων και τις μειωμένες πωλήσεις λόγω του έντονου ανταγωνισμού από φαρμακοβιομηχανίες που διαθέτουν στην αγορά φθηνότερα σκευάσματα.
Το επιτελείο της εταιρείας προσδοκά ότι θα περιορίσει το κόστος και θα τονώσει τις πωλήσεις. Σχεδιάζει μάλιστα να χρησιμοποιήσει τα φαρμακευτικά σκευάσματα της DuPont, ώστε να ενισχύσει την γκάμα των προς διάθεση προϊόντων της, έως ότου διατεθούν στην αγορά τα φάρμακα που βρίσκονται ακόμη σε πειραματικό στάδιο.
Το συμφωνημένο τίμημα υπερβαίνει πάντως τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που το τοποθετούσαν μεταξύ τεσσάρων και επτά δισ. δολαρίων. Όπως ισχυρίζονται παράγοντες του κλάδου, η Bristol – Myers εμφανίστηκε διατεθειμένη να καταβάλει υψηλό τίμημα προκειμένου να διασφαλίσει την αναπτυξιακή δυναμική της στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την κυκλοφορία των νέων σκευασμάτων.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bristol – Myers, Πίτερ Ντόλαν, προσδοκάται ότι έως το 2003 θα έχει γίνει περικοπή κόστους της τάξης των 600 εκατ. δολαρίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αχαρνές: Συνελήφθη 25χρονος για διατάραξη της κοινής ησυχίας – Το ηχοσύστημα μεγάλης ισχύος στο αυτοκίνητό του
- Τσιτσιπάς: «Αυτές είναι οι στιγμές που με κάνουν να απολαμβάνω πραγματικά το παιχνίδι»
- «Ήταν σχιζοφρενής» – Τι κατέθεσε ο ψυχίατρος για τον Γάλλο που «θέρισε» τη Ράνια
- Tι δουλειά έχει η Κιμ Καρντάσιαν στο Μπρόντγουεϊ;
- Αφθώδης πυρετός: Πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους
- Ο αστρολάβος του Αφζάλ – «Υπερυπολογιστής» του 17ου αιώνα βγαίνει σε δημοπρασία από τον Sotheby’s
- Η Ιουλία Τσέτη στο Delphi Forum XI: «Η βιωσιμότητα είναι συνέχεια και συνέπεια – Οι εργαζόμενοι σύμμαχοί μας»
- Φαρίντ: «Κόντρα στη Βαλένθια πρέπει να παίξουμε όπως η Ρεάλ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442