Έργα 29 Ελλήνων ζωγράφων πλαισιώνουν την έκθεση Τουλούζ Λοτρέκ στην Ανδρο
Είκοσι εννέα σύγχρονοι Έλληνες ζωγράφοι θα πλαισιώσουν τη μεγάλη έκθεση του Τουλούζ Λοτρέκ με τίτλο Ο μύθος της γυναίκας στη σύγχρονη ζωγραφική 1930 - 2000 που θα παρουσιαστεί από τις 24 Ιουνίου - 23 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Ανδρο.
Είκοσι εννέα σύγχρονοι Έλληνες ζωγράφοι θα πλαισιώσουν τη μεγάλη έκθεση του Τουλούζ Λοτρέκ με τίτλο Ο μύθος της γυναίκας στη σύγχρονη ζωγραφική 1930 – 2000 που θα παρουσιαστεί από τις 24 Ιουνίου – 23 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Ανδρο.
Όπως αναφέρει το Έθνος την Πέμπτη, με την παρουσίαση αυτή επιχειρείται η ανάδειξη του θέματος όπως αποτυπώθηκε στο νεοελληνικό εικαστικό χώρο.
Στην έκθεση, την επιμέλεια της οποίας έχει κάνει ο ιστορικός της τέχνης Χάρης Καμπουρίδης, εκπροσωπούνται σχεδόν όλες οι γενιές και τα εικαστικά ρεύματα από το 1930 και μετά. Μέσα από τα έργα των σημαντικότερων ζωγράφων του αιώνα μας σκιαγραφείται η γυναίκα ως δημόσια, κοινωνική και ιστορική παρουσία.
Περιλαμβάνονται έργα των Μόραλη, Βασιλείου, Γουναρόπουλου, Εγγονόπουλου, Μπουζιάνη, Σικελιώτη, Μυταρά, Φασιανού, Σκουλάκη, Ψυχοπαίδη και άλλων πολλών σημαντικών σύγχρονων καλλιτεχνών.
Αν μεγάλωσατε στη δεκαετία του '80, είναι πολύ πιθανόν να έχετε κάποια από αυτά τα 11 χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά σας, που σήμερα είναι πιο σπάνια.
Το «Toxic» είναι μια παρτίδα σκάκι κεκλεισμένων των θυρών με μοναδικό στόχο την επιβίωση, μια κλειστοφοβική εμπειρία που ανατρέπει τα πάντα, μέχρι το τελευταίο λεπτό.