300 εκδότες και 40.000 τίτλοι στο 20ό Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Περίπου 300 εκδότες μετέχουν με 40.000 και πλέον τίτλους βιβλίων στο Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνει για εικοστή συνεχή χρονιά στην παραλία της Θεσσαλονίκης ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.
38
Περίπου 300 εκδότες μετέχουν με 40.000 και πλέον τίτλους βιβλίων στο Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνει για εικοστή συνεχή χρονιά στην παραλία της Θεσσαλονίκης ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.
Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα κηρύξει το απόγευμα του Σαββάτου 26 Μαΐου ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος. Η έκθεση θα διαρκέσει από την Παρασκευή 25 Μαΐου έως την Κυριακή 10 Ιουνίου. Οι 40.000 τίτλοι βιβλίων θα φιλοξενηθούν σε συνολικά 151 περίπτερα στην παραλία του Λευκού Πύργου, την οποία αναμένεται να επισκεφθούν πάνω από 500.000 άτομα.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, επικαλούμενος παλιότερη έρευνα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη με τα μεγαλύτερα ποσοστά αναγνωσιμότητας.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν οι διοργανωτές σε συνέντευξη Τύπου, τα τελευταία χρόνια σημειώνεται σημαντική αύξηση στις νέες εκδόσεις, καθώς κυκλοφορούν περίπου 6.000 τίτλοι βιβλίων ετησίως, ενώ την προηγούμενη δεκαετία οι εκδόσεις δεν ξεπερνούσαν τις τρεις χιλιάδες. Ανέφεραν, όμως, ότι έχει μειωθεί το τιράζ, καθώς πολλοί εκδότες τυπώνουν περίπου 1.000 έως 1.500 αντίτυπα σε κάθε έκδοση.
Το φετινό 20ό Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης είναι αφιερωμένο στη μνήμη του πρόωρα χαμένου καθηγητή του ΑΠΘ Παύλου Πετρίδη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
- Επιχειρήσεις: Οι διευθυντές χρειάζονται ακόμα, ιδιωτικό γραφείο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442