Ένας νέος θερινός πολιτιστικός θεσμός γεννιέται στη Θεσσαλονίκη
Ένα νέο πολιτιστικό θεσμό φιλοδοξεί να καθιερώσει ο Δήμος Αγίου Παύλου διοργανώνοντας από τις 5 έως τις 30 Ιουνίου το Φεστιβάλ Δάσους. Οι μεγάλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται στο θέατρο Δάσους, ενώ οι μικρότερες στο πάρκο των Κήπων του Πασά και στο Γήπεδο Ευαγγελίστριας.
Ένα νέο πολιτιστικό θεσμό φιλοδοξεί να καθιερώσει ο Δήμος Αγίου Παύλου διοργανώνοντας από τις 5 έως τις 30 Ιουνίου το Φεστιβάλ Δάσους. Οι μεγάλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται στο θέατρο Δάσους, ενώ οι μικρότερες στο πάρκο των Κήπων του Πασά και στο Γήπεδο Ευαγγελίστριας.
Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αγίου Παύλου Μιχάλης Μοσχανάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του φεστιβάλ, ο δήμος φιλοδοξεί να δώσει φέτος και τα επόμενα χρόνια το δικό του στίγμα στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης.
Τα έσοδα από τις εκδηλώσεις θα διατεθούν στον αγώνα κατά των ναρκωτικών. Εξάλλου, ο Δήμος Αγίου Παύλου έχει περιλάβει στο πρόγραμμα του φεστιβάλ ειδική εκδήλωση με θέμα Όχι στα ναρκωτικά, η οποία θα πλαισιωθεί με συναυλία των Μανόλη Μητσιά και Παναγιώτη Καραδημήτρη.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Δάσους έχει ως εξής:
– Συναυλία του Ν.Τουλιάτου και του συγκροτήματος Ηχόδραση (θέατρο Δάσους 8/6)
– Λάτιν συναυλία με το γκρουπ Μanu Chao (θέατρο Δάσους 16/6)
– Θεατρική παράσταση Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ από την Ομάδα Σύγχρονης Τέχνης του Γιάννη Καλατζόπουλου (Κήποι του Πασά 24/6)
– Εκδήλωση Όχι στα ναρκωτικά, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί συναυλία των Μανόλη Μητσιά – Παναγιώτη Καραδημήτρη (θέατρο Δάσους, 26/6)
– Επίσης, συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τίτλο Από την Πόλη στα Γιάννενα με το συγκρότημα Εν χορδαίς, τον Θανάση Σέρκο και τον Πετρολούκα Χαλκιά (27/6)
– Παράσταση Βάκχες από το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, με τη συμμετοχή του Μάριου Φραγκούλη (θέατρο Δάσους, 29/6)
Το Φεστιβάλ Δάσους θα κλείσει με τη μεγάλη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο θέατρο Δάσους, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί προσεχώς.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας