Θύελλα αντιδράσεων για τα πρόστιμα – Αλλαγές στο νόμο μελετά η κυβέρνηση
Σε αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τον έλεγχο των προεκλογικών δαπανών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, καθώς η χθεσινή δημοσιοποίηση των κομμάτων και των υποψήφιων βουλευτών που υπερέβησαν το επιτρεπτό όριο προκάλεσε την Πέμπτη αλυσιδωτές αντιδράσεις.
Σε αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τον έλεγχο των προεκλογικών δαπανών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, καθώς η χθεσινή δημοσιοποίηση των κομμάτων και των υποψήφιων βουλευτών που υπερέβησαν το επιτρεπτό όριο προκάλεσε την Πέμπτη αλυσιδωτές αντιδράσεις.
«Ο νόμος δεν είναι αποτελεσματικός, εκτίθενται άνθρωποι» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, σημειώνοντας ότι έχουν αρχίσει οι διαβουλεύσεις ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ώστε να υπάρξουν αλλαγές.
Εν τω μεταξύ, πολλοί από τους βουλευτές, των οποίων τα ονόματα περιλαμβάνονται στη λίστα των παραβατών, απέστειλαν επιστολές προς τον κ. Κακλαμάνη, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός και υπερασπιζόμενοι την εντιμότητά τους.
Ένας εξ αυτών, ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. «Θίγεται η αξιοπρέπειά μου, η αρμόδια επιτροπή δεν μου ζήτησε τα αποδεικτικά των εσόδων – εξόδων που έλειπαν από τη δήλωσή μου» επισήμανε, προσθέτοντας: «Το λάθος μου ήταν προφανώς ότι είχα την εντιμότητα να δηλώσω το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων δραχμών χωρίς αποδείξεις. Αδιαφορώ για το πρόστιμο, δεν αδιαφορώ όμως καθόλου για την προσωπική μου αξιοπιστία».
«Επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, θίγεται η τιμή και η αξιοπρέπεια μου αναίτια και αδικαιολόγητα» ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, αλλά και ο συνάδελφός της, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος χαρακτήρισε τα έξοδα της προεκλογικής του εκστρατείας «απολύτως δικαιολογημένα».
Ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υποστήριξε ότι «το νομικό πλαίσιο επιβραβεύει την αδιαφάνεια», ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κυριάκος Σπυρούνης υπογράμμισε ότι «το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο είναι εξευτελιστικό».
Σε ανακοίνωσή τους Οι Φιλελεύθεροι, υπό τον Στέφανο Μάνο, διευκρίνισαν ότι το πρόστιμο του ενός εκατομμυρίου δραχμών δεν επεβλήθη στο κόμμα τους, αλλά σε άλλο, στο Κόμμα των Φιλελευθέρων.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.