Γιατί όχι στο Καυταντζόγλειο ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας;
ΟΑΚΑ θέλει ο Ολυμπιακός. Καυταντζόγλειο αντιπροτείνει ο ΠΑΟΚ. Με επιστολές, που είχαν αποδέκτες τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Μπατατούδης προτείνει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας της 12ης Μαΐου να γίνει στο Καυταντζόγλειο της Θεσσαλονίκης.
ΟΑΚΑ θέλει ο Ολυμπιακός. Καυταντζόγλειο αντιπροτείνει ο ΠΑΟΚ. Με επιστολές, που είχαν αποδέκτες τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Μπατατούδης προτείνει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας της 12ης Μαΐου να γίνει στο Καυταντζόγλειο της Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικά, οι επιστολές του προέδρου του «δικέφαλου του Βορρά»:
Η επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ:
«Είναι γιορτή του ποδοσφαίρου ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. Είναι γεγονός ότι το ενδιαφέρον των φιλάθλων ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού για αυτόν είναι αυξημένο. Προσθέτει κύρος στο θεσμό η παρουσία στο γήπεδο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας. Η θέση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία αποδέχτηκε απόλυτα το σχέδιο του ΠΑΟΚ, στην οποία είναι σύμφωνη και η ΕΠΟ, διασφαλίζει πλήρως την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
»Όπως βλέπουμε, η ΠΑΕ Ολυμπιακός βάζει γενικότερο θέμα καταλληλότητας του Ν.Γκούμας και επιδεικνύει υπερευαισθησία σε θέματα ασφαλείας. Η κλήρωση δεν ανέδειξε πόλη τέλεσης του τελικού αλλά γήπεδο και στην κληρωτίδα μπήκαν το Ν.Γκούμας και το Καυταντζόγλειο.
»Εφόσον, λοιπόν, η ΠΑΕ Ολυμπιακός πιστεύει ότι το Ν.Γκούμας δεν πληροί τις προϋποθέσεις να γίνει ένας τελικός Κυπέλλου, τότε υπάρχει το Καυταντζόγλειο, που έχει επιλεγεί και για την Ολυμπιάδα του 2004, και δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση, αν δεχόταν η ΠΑΕ Ολυμπιακός να είναι η έδρα τέλεσης του τελικού. Είναι ένα γήπεδο το οποίο προσφέρει ευκολία προσέλευσης στους φιλάθλους, συνθήκες ασφαλείας και την κατάλληλη χωρητικότητα για τέτοιας σημασίας αγώνα.
»Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προτείνει για όλους τους προαναφερθέντες λόγους το Καυταντζόγλειο και περιμένει σε αυτό να συμφωνήσει και ο Ολυμπιακός και, φυσικά, να εγκρίνει την απόφαση των δύο ομάδων η ΕΠΟ. Στο μπάσκετ επικρατεί μια άλλη κατάσταση. Κανένας κανονισμός προκήρυξης Κυπέλλου δεν λέει ότι η τελική φάση δεν γίνεται σε φυσική έδρα μιας εκ των δύο ομάδων που μετέχουν σε αυτήν. Το κριτήρια της ομοσπονδίας μπάσκετ είναι τελείως διαφορετικά από αυτά του ποδοσφαίρου. Και έπειτα στο μπάσκετ δεν έχουμε τελικό, αλλά φάιναλ φορ με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων. Δεν αποτελεί, λοιπόν, παράδειγμα προς μίμηση το μπάσκετ.»
Η επιστολή προς τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
«Σας επισυνάπτω την επιστολή μου προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Κ.Αλεξανδρίδη, και περιμένω να συμφωνήσετε να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο στο Καυταντζόγλειο της Θεσσαλονίκης, μετά το θέμα καταλληλότητας του Ν.Γκούμας που έθεσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η επιλογή αυτή δίνει τη δυνατότητα στους φιλάθλους να παρακολουθήσουν ένα σημαντικό παιχνίδι με ευκολία προσέλευσης στο γήπεδο και κάτω από συνθήκες ασφαλείας, μιας και το Καυταντζόγλειο είναι ένα από τα γήπεδα που επελέγησαν για τη διεξαγωγή αγώνων εν όψει της Ολυμπιάδας του 2004.»
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Η Μπάγερν φέτος είναι «οδοστρωτήρας», η Ρεάλ όμως παρά την προβληματική σεζόν που διανύει έχει τον τρόπο απέναντι στους Βαυαρούς. Φαντάζει δύσκολο να το κάνει και φέτος αλλά είναι… η Ρεάλ
Οι Σαν Αντόνιο Σπερς νίκησαν τους Σίξερς αλλά είδαν τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα να αποχωρεί από το ματς τραυματίας, την ώρα που Νάγκετς νικούσαν τους Μπλέιζερς με μια ακόμη μυθική εμφάνιση του Νίκολα Γιόκιτς. - Τα αποτελέσματα της ημέρας στο NBA.