Το ΚΚΕ στο πλευρό των εργαζομένων – Ανοιχτή η κυβέρνηση σε διάλογο
Το ΚΚΕ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να υπάρξει ένας ενωτικός ταξικός αγώνας των εργαζομένων, ώστε η κυβέρνηση να πάρει πίσω τις επιλογές της, δήλωσε την Τετάρτη η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Ρέππας επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε όλες τις προτάσεις».
25
Το ΚΚΕ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να υπάρξει ένας ενωτικός ταξικός αγώνας των εργαζομένων, ώστε η κυβέρνηση να πάρει πίσω τις επιλογές της, δήλωσε την Τετάρτη η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Ρέππας επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε όλες τις προτάσεις».
Η Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα με αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ, τόνισε ότι ο αγώνας των εργαζομένων θα είναι σκληρός και σε καμιά περίπτωση δεν θα παραπλανηθούν από ελιγμούς και υποχωρήσεις που στοχεύουν στο να κερδηθεί χρόνος από την πλευρά της κυβέρνησης και να μπει μπροστά η μηχανή του «διαλόγου – παγίδα».
Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στη συμμετοχή των εργαζομένων στο διάλογο που έχει ζητήσει η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «ο διάλογος χρησιμοποιείται ως παγίδα για να ανακοπούν οι αγώνες, να υπάρξουν διαιρέσεις και υποδιαιρέσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα· επομένως αυτός ο διάλογος δεν μπορεί να αποτελέσει μέσο επίλυσης των προβλημάτων». Η γραμματέας του ΚΚΕ επέκρινε και τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι τηρεί δημαγωγική στάση, που υπηρετεί την προσπάθειά της να επιστρέψει στην εξουσία.
Στην απέναντι όχθη ο Ρέππας
«Η συμμετοχή στο διάλογο είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων, πολύ περισσότερο όταν όλοι συμφωνούμε ότι απαιτούνται παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σύστημα» τόνισε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, και προσέθεσε ότι η επίσημη πρόσκληση της κυβέρνησης προς όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς στο ασφαλιστικό θα γίνει τις επόμενες ημέρες.
Ο υπουργός Τύπου επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει το πλαίσιο των προτάσεών της και το ίδιο αναμένει να κάνουν και οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς, ενώ, για το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ο διάλογος από «μηδενική βάση», υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε όλες τις προτάσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Σεισμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Ομαδική αγωγή παικτών κατά της FIFA για δισεκατομμύρια ευρώ
- Μενίδι: Συνεχίζεται η δίκη για τον Μάριο που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα – «Εμείς δεν ρίχναμε πιστολιές»
- Επίσημη επίσκεψη του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
- Η Τσέλσι στα χνάρια του Τιτανικού: Σπάει αρνητικά ρεκόρ και κινδυνεύει να… βυθιστεί (vids, pics)
- Κρήτη: Εξαφάνιση 43χρονης – Τα πρώτα ευρήματα από τις έρευνες
- Λιοσίων: Αποσωληνώθηκε η 16χρονη που παρασύρθηκε από μηχανή και εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτη
- «Πάμε μια βόλτα;»: Όταν η μητέρα του Λαζόπουλου έψαχνε την προίκα της Τασούλας
- Επιστημονική Ημερίδα στην Ερμούπολη με αντικείμενο πρακτικά θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442