Αισιόδοξος ο Μεϊμαράκης – Δύσκολο να εκλεγώ, λέει ο Τατούλης
Το στίγμα που θα κινηθεί ως γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας δίνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος εμφανίζεται βέβαιος για την εκλογή του. Αντίθετα, ο συνυποψήφιός του Πέτρος Τατούλης θεωρεί δύσκολη την ανάδειξή του.
35
Το στίγμα που θα κινηθεί ως γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας δίνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος εμφανίζεται βέβαιος για την εκλογή του. Αντίθετα, ο συνυποψήφιός του Πέτρος Τατούλης θεωρεί δύσκολη την ανάδειξή του.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Απογευματινή της Κυριακής, ο κ. Μεϊμαράκης επισημαίνει ότι ως γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ θα αναλάβει και την «κομματική λάντζα», αλλά θα ασχοληθεί και με την πολιτική ουσία. «Η κομματική δουλειά είναι συνυφασμένη και αλληλένδετη με την πολιτική ουσία» δηλώνει χαρακτηριστικά και επισημαίνει ότι «η διαδικασία της ψηφοφορίας είναι μια κορυφαία δημοκρατική στιγμή και τα αποτελέσματά της δεν μπορούν να ερμηνευτούν με τη λογική πολιτικών αντεγκλήσεων».
Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθαρίζει επίσης ότι δεν βλέπει το συνυποψήφιό του ως αντίπαλο αλλά ως συμμαχητή. «Οι περισσότερες υποψηφιότητες είναι δείγμα δημοκρατικής υγείας» υπογραμμίζει.
Δεν είμαι εναντίον κανενός, δηλώνει ο Πέτρος Τατούλης
Σίγουρος ότι μπορεί να εξασφαλίσει τη δημοκρατική λειτουργία της ΚΕ της ΝΔ εμφανίζεται ο Πέτρος Τατούλης, μιλώντας στην εφημερίδα Τύπος της Κυριακής. Ωστόσο, τονίζει ότι «οι πιθανότητες εκλογής (σ.σ. για τον ίδιο), έτσι όπως έχει δημιουργηθεί πλέον το κλίμα, είναι πάρα πολύ λίγες».
Ο κ. Τατούλης ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι «κόντρα σε καμία υποψηφιότητα» και παράλληλα προσθέτει ότι «ο πρόεδρος του κόμματος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ταυτιστεί με οποιαδήποτε λογική υποδείξεως. Ο Κώστας Καραμανλής οφείλει -και νομίζω ότι το κάνει- να σέβεται και να εμπιστεύεται όλα τα στελέχη του κόμματός του.»
Δεν είμαι άνθρωπος των τίτλων, δηλώνει ο Β.Μιχαλολιάκος
Για να μην εμφανιστεί το φαινόμενο της εσωστρέφειας στο κόμμα, απέσυρε την υποψηφιότητά του για τη θέση του γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, όπως ο ίδιος εξηγεί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Βραδυνή της Κυριακής.
«Η πρόθεσή μου να διεκδικήσω τη θέση του γραμματέα της ΚΕ δεν προήλθε ούτε από διάθεση προβολής ούτε βέβαια από κάποια εσωτερική τάση για κατάκτηση κάποιας επίζηλης θέσης ή αξιώματος. Ουδέποτε υπήρξα άνθρωπος των τίτλων και της καρέκλας» υπογραμμίζει.
Όπως αναφέρει, δέχτηκε να είναι υποψήφιος κατόπιν προτάσεων και υποδείξεων της πλειονότητας των στελεχών που απαρτίζουν την ΚΕ. Όμως, η απόφαση να αποσύρει την υποψηφιότητά του ελήφθη, προκειμένου να αφαιρεθεί και η παραμικρή υποψία εμφάνισης εσωστρέφειας στο κόμμα.
Τέλος, ο κ. Μιχαλολιάκος χαρακτηρίζει αυθαίρετα τα σενάρια που θέλουν τον πρόεδρο της ΝΔ να στηρίζει μία και μόνο υποψηφιότητα. Για το λόγο αυτόν, και η δίκη του συμμετοχή στην όλη διαδικασία, σύμφωνα με τον ίδιο, «θα έδινε τροφή σε ανυπόστατα σενάρια ότι ο Β.Μιχαλολιάκος, πάντοτε πιστός στρατιώτης και μαχητής της παρατάξεως, αντιπαρατίθεται με τον πρόεδρο του κόμματος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σεισμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Ομαδική αγωγή παικτών κατά της FIFA για δισεκατομμύρια ευρώ
- Μενίδι: Συνεχίζεται η δίκη για τον Μάριο που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα – «Εμείς δεν ρίχναμε πιστολιές»
- Επίσημη επίσκεψη του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
- Η Τσέλσι στα χνάρια του Τιτανικού: Σπάει αρνητικά ρεκόρ και κινδυνεύει να… βυθιστεί (vids, pics)
- Κρήτη: Εξαφάνιση 43χρονης – Τα πρώτα ευρήματα από τις έρευνες
- Λιοσίων: Αποσωληνώθηκε η 16χρονη που παρασύρθηκε από μηχανή και εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτη
- «Πάμε μια βόλτα;»: Όταν η μητέρα του Λαζόπουλου έψαχνε την προίκα της Τασούλας
- Επιστημονική Ημερίδα στην Ερμούπολη με αντικείμενο πρακτικά θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442