Η Ελλάδα πρώτη μεταξύ των χωρών της ΕΕ σε νεκρούς από τροχαία
Aυξάνονται στην Ελλάδα τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη η Eurostat. Με βάση τους πίνακες της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των «15».
30
Aυξάνονται στην Ελλάδα τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη η Eurostat. Με βάση τους πίνακες της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των «15».
Η χώρα μας κατέκτησε την «πρωτιά» με 212 θανάτους το χρόνο ανά εκατομμύριο κατοίκων για το 1998. Ακολουθεί η Πορτογαλία με 187 θανάτους το χρόνο, το Βέλγιο με 146 και η Γαλλία με 144 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων. Οι λιγότεροι θάνατοι από τροχαία σημειώνονται στη Φινλανδία με 75, την Ολλανδία με 60 και τη Βρετανία με 55 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων.
Συνολικά, πάντως, οι νεκροί από τροχαία στις χώρες της ΕΕ έχουν μειωθεί κατά 20% τη δεκαετία μεταξύ 1988 – 1998.
Η Eurostat αναφέρει ότι η Ελλάδα εμφανίζει τον υψηλότερο αριθμό νεκρών σε σχέση με τον αριθμό των οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους. Ειδικότερα, η Στερεά Ελλάδα είναι η περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον υψηλότερο αριθμό νεκρών από τροχαία. Παράλληλα, η Πελοπόννησος είναι η περιοχή με τη μεγαλύτερη μείωση σε νεκρούς (15%) και η δυτική Μακεδονία η περιοχή με τη μεγαλύτερη αύξηση (45%).
Τέλος, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Ένωσης, τη δεκαετία 1988 – 1998 η κυκλοφορία νέων οχημάτων στη χώρα μας αυξήθηκε κατά 77%. Μεγαλύτερη αύξηση εμφανίζεται στην Πορτογαλία με 115%, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται η Δανία (14%) και η Ολλανδία με τη Φιλανδία με 12%.
Η συνολική αύξηση στην κυκλοφορία νέων οχημάτων στις 15 χώρες της Ένωσης τη συγκεκριμένη δεκαετία έφτασε το 30%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Χωρίς τέλος η αγωνία για την εξαφάνιση της 43χρονης – Τι λένε ο αδελφός και η μητέρα της
- Ένας «μαέστρος» για τον Ολυμπιακό – Ποιος είναι ο Μικέλε Μπαράνοβιτς (vids)
- Νατάσα Θεοδωρίδου: Τι απαντά για τον γάμο της στη Δράμα
- Ηγουμενίτσα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων στην εθνική οδό
- Super League: Συνέχεια στη μάχη της παραμονής με την 3η αγωνιστική των play out
- Μητσοτάκης: Αντιμέτωπος με σκάνδαλα και δημοσκοπική κατρακύλα ανακοινώνει μέτρα οικονομικής στήριξης
- Γιατί τα ομαδικά μαθήματα είναι σημαντικά για τον σκύλο
- Αντιπολιτευτικά πυρά για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Τίποτα δεν θα είχαμε μάθει αν δεν υπήρχε η ευρωπαία εισαγγελέας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)


































![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442