Μέσα στον Απρίλιο η αντικατάστασή του στο κυβερνών κόμμα της Ιαπωνίας
Την ώρα που ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Γιοσίρο Μόρι, ετοιμάζεται να μεταβεί στην Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Ο. Μπους, στις 19 Μαρτίου, το κυβερνών κόμμα της Ιαπωνίας αποφάσισε να προχωρήσει στην αντικατάστασή του εντός του επόμενου μήνα.
38
Την ώρα που ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Γιοσίρο Μόρι, ετοιμάζεται να μεταβεί στην Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Ο. Μπους, στις 19 Μαρτίου, το κυβερνών κόμμα της Ιαπωνίας αποφάσισε να προχωρήσει στην αντικατάστασή του εντός του επόμενου μήνα.
Τη σχετική πρόταση υιοθέτησαν τα ανώτερα στελέχη του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP), του οποίου ηγείται ο Μόρι.
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι εσωκομματικές εκλογές επισπεύστηκαν για τα μέσα Απριλίου, ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένες για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Μόρι προχώρησαν στην αναγγελία των εκλογών, καθώς ο ίδιος απέφευγε να ορίσει ημερομηνία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ιαπωνικού Τύπου, διάδοχος του Μόρι στην προεδρία του κόμματος, αλλά και στην πρωθυπουργία της χώρας θα είναι ο 59χρονος μεταρρυθμιστής, Τζουνικίρο Κοϊτζούμι. Ο Κοϊτζούμι, σύμμαχος μέχρι πρόσφατα του Ιάπωνα πρωθυπουργού, συγκεντρώνει υψηλό ποσοστό αποδοχής από την κοινή γνώμη και είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις μεταρρυθμιστικές του προτάσεις, όπως η ιδιωτικοποίηση των ταχυδρομείων της χώρας.
Ο Κοϊτζούμι φαίνεται ότι απολαμβάνει την αποδοχή των νεότερων στελεχών του LDP, αλλά μέχρι πρόσφατα επιδίωκε σε κάθε ευκαιρία να αποδεικνύει την πίστη του στον Μόρι. Πάντως, εάν επικρατήσει στις εσωκομματικές εκλογές, θα πρέπει να κερδίσει την υποστήριξη των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρκάς: Η καλημέρα της νέας εβδομάδας
- Περπάτημα: Τα 5 λάθη που κάνουμε όλοι χωρίς να το καταλαβαίνουμε
- Φοροδιαφυγή: Έρχονται έλεγχοι με ΑΙ και ηλεκτρονικές διασταυρώσεις
- Ο Γρηγόρης διαψεύδει τον Δημητριάδη
- Φωτιά σε αεροσκάφος της Turkish Airlines μετά την προσγείωσή του – Δείτε βίντεο
- Συνταγή: Κις λορέν με σολομό και μπρόκολο
- Το τέλος της στρατιωτικής ισχύος; Πώς η τεχνητή νοημοσύνη και τα drones θολώνουν τη γραμμή του μετώπου
- Σε τροχιά δυσμενούς σεναρίου η οικονομία της Ελλάδας – Αποκωδικοποιώντας κρίσιμους δείκτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442