Ο Ιωάννης Σπανουδάκης είναι το νέο πρόσωπο στο πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο της «Αθήνα 2004», όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας.
Ο Ιωάννης Σπανουδάκης είναι το νέο πρόσωπο στο πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο της «Αθήνα 2004», όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας.
Ο Ιωάννης Σπανουδάκης, έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και με τη σύμφωνη γνώμη της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, Γιάννας Αγγελοπούλου, θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αναπληρώνοντας τον Πέτρο Συναδινό, ο οποίος είχε παραιτηθεί στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.
Ο 47χρονος Ιωάννης Σπανουδάκης, χημικός μηχανικός, ήταν διευθυντής του διεθνούς τμήματος της Dow Polypropylene, τμήματος της Dow Chemical, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές -αμερικανικών συμφερόντων- εταιρείες χημικών. Ο Σπανουδάκης είναι πτυχιούχος του Χημικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και απέκτησε διδακτορικό στο Λονδίνο. Από το 1983 έως και το 1984 ήταν ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Βιομηχανίας, Έρευνας και Τεχνολογίας, ενώ στην Dow Chemical εργάζεται από το 1985.
Οι ακριβείς αρμοδιότητες και οι τομείς ευθύνης του Ιωάννη Σπανουδάκη στην «Αθήνα 2004» θα καθοριστούν στο άμεσο μέλλον από την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου.
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της «Αθήνα 2004» γεννήθηκε το 1953 στα Χανιά, ενώ τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Ζυρίχη της Ελβετίας.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.