Οριακή πτώση στη Σοφοκλέους την Τετάρτη κατά 0,24%
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν σήμερα, Τετάρτη, στη Σοφοκλέους, καθώς ο γενικός δείκτης περιόρισε τις απώλειες που παρουσίαζε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, κλείνοντας τελικά με πτώση 0,24%, για να διαμορφωθεί στις 3.454,28 μονάδες.
46
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν σήμερα, Τετάρτη, στη Σοφοκλέους, καθώς ο γενικός δείκτης περιόρισε τις απώλειες που παρουσίαζε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, κλείνοντας τελικά με πτώση 0,24%, για να διαμορφωθεί στις 3.454,28 μονάδες.
Πάντως, ενδοσυνεδριακά, ο γενικός δείκτης τιμών (ΓΔΤ) υποχώρησε μέχρι και στις 3.400,48 μονάδες, με μια απόσταση μόλις 48 μονάδων να τον χωρίζει από την καθοδική διάσπαση του φράγματος των 3.400.
Ισχνός ήταν και ο όγκος των συναλλαγών, που μόλις και μετά βίας προσέγγισε τα επίπεδα των 72,75 δισ. δραχμών, εντείνοντας τον προβληματισμό επενδυτικού κοινού και αναλυτών, καθώς χωρίς ικανοποιητικό καθαρό τζίρο, της τάξης τουλάχιστον των 90-100 δισ. δρχ., το ενδεχόμενο της ανάκαμψης απομακρύνεται.
Η πτώση του δείκτη συμπαρέσυρε και τους έξι από τους 11 επιμέρους δείκτες. Από τη γενικότερη πτωτική τάση διαφοροποιήθηκαν οι δείκτες των Κατασκευαστικών Εταιρειών (1,97 %), των Συμμετοχών (1,18 %), των Βιομηχανιών (0,87%) και της Παράλληλης Αγοράς (0,26%).
Στον αντίποδα, τις εντονότερες πιέσεις δέχτηκε ο κλάδος των Ασφαλειών (-1,93%), ακολουθούμενος από εκείνον των Τραπεζών, ο οποίος κυρίως λόγω των απωλειών στη μετοχή της Εθνικής υποχώρησε κατά 0,79%.
Απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι δείκτες των Διάφορων – Εμπορικών επιχειρήσεων (-0,42%), των εταιρειών Χρηματοδοτικής Μίσθωσης (-0,22%) και των Επενδύσεων (-0,16%). Κατά 0,51% υποχωρούσε ο δείκτης FTSE/ASE 20 της Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, ενώ ο FTSE/ASE MID 40 της Μέσης ενισχύθηκε κατά 0,24%.
Τέλος, από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, οι 181 σημείωσαν άνοδο, 150 σημείωσαν πτώση ενώ 34 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Το YouTube ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους εφήβους
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας βλέπει την κλιμάκωση του πυρηνικού προγράμματος στη Βόρεια Κορέα
- Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι κατέστρεψε μοναστήρι στο νότιο Λίβανο
- Τέλος θητείας για τον Τζερόμ Πάουελ – Τα οχτώ ταραχώδη χρόνια στο τιμόνι της FED
- Μαζικές περικοπές στο ΒΒC: Καταργούνται 2.000 θέσεις εργασίας
- Ο Στάρμερ προτρέπει σε αυστηρή δράση κατά των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων μετά από αντισημιτικές επιθέσεις
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 3 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442