Κάτω από τις 3.500 μονάδες ο δείκτης στη Σοφοκλέους την Τρίτη
Νέα σημαντική πτώση στη Σοφοκλέους την Τρίτη. Ο γενικός δείκτης έπεσε κάτω από τις 3.500 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες της τάξεως του 1,9%, για να διαμορφωθεί στις 3.462,48.
46
Νέα σημαντική πτώση στη Σοφοκλέους την Τρίτη. Ο γενικός δείκτης έπεσε κάτω από τις 3.500 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες της τάξεως του 1,9%, για να διαμορφωθεί στις 3.462,48.
Ιδιαίτερα υποτονικός ήταν και ο ημερήσιος όγκος των συναλλαγών, αφού μόλις και μετά βίας ξεπέρασε τα 71,92 δισ. δραχμές, εκ των οποίων πάνω από 30 δισ. αντιστοιχούσαν σε προσυμφωνημένα πακέτα.
Η παντελής έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος, η στάση αναμονής που τηρούν οι μεγάλοι «παίκτες» και η έλλειψη ρευστότητας δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας, παρά το γεγονός ότι κατά παράδοση οι τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου επιφυλάσσουν θετικές συνεδριάσεις για το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.
Από το σύνολο των μετοχών που διαπραγματεύτηκαν σήμερα, Τρίτη, στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, μόνο 34 κινήθηκαν ανοδικά. Στον αντίποδα, 319 διέγραψαν πτωτική τροχιά. Tέλος, 30 μετοχές παρέμειναν αμετάβλητες.
Η ιδιαίτερα αρνητική πορεία του ΓΔΤ αποτυπώθηκε και στην εικόνα των 11 επιμέρους δεικτών. Τις εντονότερες πιέσεις δέχτηκε ο δείκτης των εταιρειών Χρηματοδοτικής Μίσθωσης, με αποτέλεσμα να «γονατίσει» κατά 5,46%, ακολουθούμενος από τον κλάδο των Ασφαλειών (-4,14%).
Πτώση άνω των δύο ποσοστιαίων μονάδων σημείωσαν επίσης οι δείκτες της Παράλληλης Αγοράς (-2,87%), των Διάφορων – Εμπορικών επιχειρήσεων (-2,75%), των Συμμετοχών (-2,54%) και των Κατασκευαστικών εταιρειών (-2,03%).
Την κατιούσα ακολούθησαν και οι δείκτες των εταιρειών Επενδύσεων (-1,97%), των Τραπεζών (-1,81%) και των Βιομηχανιών (-1,52%). Κατά 1,87% υποχώρησε ο δείκτης FTSE/ASE 20 της Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, έναντι απωλειών 2,35% του FTSE/ASE MID 40 της μέσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Το YouTube ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους εφήβους
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας βλέπει την κλιμάκωση του πυρηνικού προγράμματος στη Βόρεια Κορέα
- Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι κατέστρεψε μοναστήρι στο νότιο Λίβανο
- Τέλος θητείας για τον Τζερόμ Πάουελ – Τα οχτώ ταραχώδη χρόνια στο τιμόνι της FED
- Μαζικές περικοπές στο ΒΒC: Καταργούνται 2.000 θέσεις εργασίας
- Ο Στάρμερ προτρέπει σε αυστηρή δράση κατά των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων μετά από αντισημιτικές επιθέσεις
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 3 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442