Στις καλένδες η απαγόρευση της λειτουργίας του τουρκικού ισλαμικού κόμματος
Αναβλήθηκε επ αόριστον η συζήτηση στο τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο για το ζήτημα της απαγόρευσης της λειτουργίας του ισλαμικού Κόμματος της Αρετής, ύστερα από αίτημα του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε περισσότερο χρόνο για να εξετάσει αν οι δραστηριότητες του κόμματος είναι αντίθετες προς τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους.
72
Αναβλήθηκε επ αόριστον η συζήτηση στο τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο για το ζήτημα της απαγόρευσης της λειτουργίας του ισλαμικού Κόμματος της Αρετής, ύστερα από αίτημα του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε περισσότερο χρόνο για να εξετάσει αν οι δραστηριότητες του κόμματος είναι αντίθετες προς τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους.
Όπως διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου, Χασίμ Κιλίτς, δεν ορίστηκε ημερομηνία για τη συνέχιση της συζήτησης. Πάντως, εάν καθυστερήσει σημαντικά η έκδοση της δικαστικής απόφασης, η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση θα εγκρίνει προτεινόμενες συνταγματικές τροπολογίες, οι οποίες δυσχεραίνουν σημαντικά τη δυνατότητα απαγόρευσης της λειτουργίας των κομμάτων.
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι πιθανή απαγόρευση της λειτουργίας του Κόμματος της Αρετής και η συνεπακόλουθη αποβολή των βουλευτών του από το τουρκικό Κοινοβούλιο θα είχαν αποτέλεσμα τη διενέργεια επαναληπτικών εκλογών και τη διατάραξη των λεπτών ισορροπιών, στις οποίες στηρίζεται ο τριμερής κυβερνητικός συνασπισμός υπό τον Μπουλέντ Ετζεβίτ.
Οι φόβοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχουν ήδη δημιουργήσει εκνευρισμό στις τουρκικές χρηματαγορές, λόγω των συνεπειών που θα μπορούσε να έχει η πολιτική αστάθεια στο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης, το οποίο στηρίζεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Την Τετάρτη, ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης σημείωσε πτώση 10%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,Reuters
- Ρόμα σε κρίση: 111,5 εκατ. ευρώ χωρίς αντίκρισμα
- ΕΦΕΤ: Τι να προσέξετε σε αρνί, κοκορέτσι και αυγά – Αναλυτικές οδηγίες
- Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί μετά από άγριο καυγά μεταξύ τους εν ώρα υπηρεσίας στην περιοχή της Ακρόπολης
- Ηνωμένο Βασίλειο: Απαγόρευσαν την είσοδο στον Κάνιε Γουέστ
- Ο Ντε Λαουρέντις «άναψε πράσινο» για ν’ αναλάβει ο Κόντε την Σκουάντρα Ατζούρα
- Κ. Μπακογιάννης: Το έργο της ανάπλασης της Βασιλίσσης Όλγας ο κ. Δούκας το λοιδόρησε, τώρα όμως του αρέσει και το διαφημίζει
- Εύβοια: Εντοπίστηκε σορός στην παραλία Γαλάζια Λίμνη
- Εισαγγελική παρέμβαση για την αίθουσα της δίκης των Τεμπών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442