Κανονικά συμμετέχει ο ΟΤΕ στο βουλγαρικό διαγωνισμό κινητής τηλεφωνίας
Η βουλγαρική δημόσια επιτροπή τηλεπικοινωνιών ενέκρινε την Τετάρτη τη συμμετοχή του ΟΤΕ στο διαγωνισμό ανάπτυξης δεύτερου δικτύου κινητής τηλεφωνίας GSM, διαψεύδοντας έτσι τα πρόσφατα δημοσιεύματα μερίδας του βουλγαρικού Τύπου που έφεραν τον ελληνικό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό να μην πληροί τους προκαταρκτικούς όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό.
27
Η βουλγαρική δημόσια επιτροπή τηλεπικοινωνιών ενέκρινε την Τετάρτη τη συμμετοχή του ΟΤΕ στο διαγωνισμό ανάπτυξης δεύτερου δικτύου κινητής τηλεφωνίας GSM, διαψεύδοντας έτσι τα πρόσφατα δημοσιεύματα μερίδας του βουλγαρικού Τύπου που έφεραν τον ελληνικό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό να μην πληροί τους προκαταρκτικούς όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό.
Η επιτροπή αποφάσισε, επίσης, να επιτρέψει τη συμμετοχή και στις εταιρείες Vodafone Βulgaria (κοινοπραξία της ομώνυμης αγγλικής εταιρείας με την ελληνική Panafon και τη βουλγαρική τράπεζα UBB), TIM International και Fintour Hloding, ενώ δεν αποδέχτηκε τη συμμετοχή της τουρκικής κοινοπραξίας Roumeli Telsim Holding.
Η σημερινή απόφαση διαψεύδει στην πράξη τα πρόσφατα δημοσιεύματα μερίδας του βουλγαρικού Τύπου, τα οποία υποστήριζαν ότι ο ελληνικός οργανισμός δεν ανταποκρίνεται απόλυτα στους προκαταρκτικούς όρους που είχε θέσει η βουλγαρική κυβέρνηση.
Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Πολιτισμού στη Σόφια θα γίνει ο διεθνής διαγωνισμός για το δεύτερο δίκτυο GSM στη Βουλγαρία, όπου εδώ και περίπου πέντε χρόνια η εταιρεία Mobiltel κατέχει μονοπωλιακή θέση σε αυτό τον τομέα. Η κατώτερη αρχική τιμή για την άδεια έχει προσδιοριστεί σε 40 εκατ. δολάρια (15,55 δισ. δρχ.) και κάθε βήμα παραπάνω των πλειοδοτών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον πέντε εκατ. δολάρια (1,94 δισ. δρχ.).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Εκκλησία με καζίνο» – Πώς βλέπει ο Μπάφετ σήμερα τις αγορές
- Συρία: Η κρατική τηλεόραση επιβεβαιώνει βομβαρδισμούς της Ιορδανίας εναντίον «αποθηκών ναρκωτικών και όπλων»
- Η Ιορδανία βομβάρδισε περιοχές στην επαρχία Σουέιντα στη Συρία
- Πόλεμος στο Σουδάν: Επιδρομή drone κοντά στη Χαρτούμ, 5 νεκροί
- Το YouTube ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους εφήβους
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας βλέπει την κλιμάκωση του πυρηνικού προγράμματος στη Βόρεια Κορέα
- Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι κατέστρεψε μοναστήρι στο νότιο Λίβανο
- Τέλος θητείας για τον Τζερόμ Πάουελ – Τα οχτώ ταραχώδη χρόνια στο τιμόνι της FED
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442