Η Μπόκα Τζούνιορς κατέκτησε το διηπειρωτικό, 2-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης
Με δύο τέρματα του Μάρτιν Παλέρμο στα έξι πρώτα λεπτά της συνάντησης, η Μπόκα Τζούνιορς κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία της το διηπειρωτικό κύπελλο. Οι Αργεντινοί νίκησαν 2-1 τους Ισπανούς της Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίοι είχαν μειώσει με τέρμα του Ρομπέρτο Κάρλος στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης.
Με δύο τέρματα του Μάρτιν Παλέρμο στα έξι πρώτα λεπτά της συνάντησης, η Μπόκα Τζούνιορς κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία της το διηπειρωτικό κύπελλο. Οι Αργεντινοί νίκησαν 2-1 τους Ισπανούς της Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίοι είχαν μειώσει με τέρμα του Ρομπέρτο Κάρλος στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης.
Με τη συμπαράσταση 3.000 φιλάθλων τους, οι οποίοι ήταν μεταξύ των 51.000 θεατών που παρευρέθησαν στο εθνικό στάδιο του Τόκιο, οι Λατινοαμερικανοί αιφνιδίασαν τους Πρωταθλητές Ευρώπης, καθώς άνοιξαν το σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης με τον Παλέρμο. Ο επιθετικός της Μπόκα Τζούνιορς δεν πρόλαβε να σταματήσει τους πανηγυρισμούς και στο έκτο λεπτό σημείωσε το 2-0 παγώνοντας την ομάδα του Βιθέντε ντελ Μπόσκε.
Η Ρεάλ Μαδρίτης ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ανταπέδωσε νωρίς νωρίς, στο δωδέκατο λεπτό, με τον Ρομπέρτο Κάρλος. Οι Αργεντινοί προσπαθούσαν να απειλήσουν μόνο με αντεπιθέσεις την ώρα που η Ρεάλ «βομβάρδιζε» στην περιοχή τους, αλλά ανεπιτυχώς. Ο Ραούλ πέτυχε δύο τέρματα, αφότου ο διαιτητής Όσκαρ Ρουίς Ακόστα από την Κολομβία είχε υποδείξει οφσάιντ.
Είναι η δεύτερη φορά που η Μπόκα Τζούνιορς κατακτά το διηπειρωτικό κύπελλο. Η πρώτη ήταν το 1977 όταν νίκησε 3-0 την Γκλάντμπαχ, και στο δεύτερο αγώνα οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2.
Η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχασε στις αρχές της σεζόν και το ευρωπαϊκό Super Cup από τη Γαλατάσαραϊ με 2-1 στο Μονακό, δεν είχε χάσει ποτέ σε τελικό διηπειρωτικού κυπέλλου, καθώς το είχε κατακτήσει το 1960 με αντίπαλο την Πενιαρόλ (0-0, 5-1) και το 1998 οπότε κέρδισε με 2-1 τη Βάσκο ντα Γκάμα.
Εξάλλου, ο προπονητής της Μπόκα Τζούνιορς, Κάρλος Μπιάνκι, γίνεται ο πρώτος προπονητής που επιτυγχάνει την κατάκτηση του τροπαίου με δύο διαφορετικές ομάδες. Η πρώτη ήταν το 1994, όταν καθοδηγούσε τη Βελέζ Αργεντινής και νίκησε στον τελικό με 2-0 τη Μίλαν.
Από τότε, μάλιστα, έχει να κατακτήσει το διηπειρωτικό ομάδα της Λατινικής Αμερικής, καθώς ακολούθησαν ο Αγιαξ, η Γιουβέντους, η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η Ρεάλ Μαδρίτης και πέρυσι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Συνολικά, οι Λατινοαμερικανοί μετρούν 21 νίκες έναντι των 18 που έχουν επιτύχει οι ευρωπαϊκές ομάδες.
Ένα από τα πιο «χορταστικά» ημίχρονα που έχουμε δει φέτος έλαβε χώρα στο Μόναχο, καθώς Μπάγερν και Ρεάλ σημείωσαν πέντε γκολ σε 45 λεπτά (2-3) στον επαναληπτικό για τους «8» του Champions League.
Με 4 γκολ του Ζαλάνκι και από 3 των Κάκαρη, Νικολαΐδη και Παπαναστασίου, ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα με με 22-13 τον Πανιώνιο εκτός έδρας και πέτυχε την 21η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στην Α1 πόλο.
Ο Γκιουλέρ επωφελήθηκε από το «δώρο» του Νόιερ και άνοιξε το σκορ (1-0) για τη Ρεάλ στα 34 δευτερόλεπτα, όμως ο Πάβλοβιτς με κεφαλιά από κόρνερ του Κίμιχ έκανε το 1-1 στο 6′.
Το δεύτερο μέρος ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Αθηναϊκό δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού οι πράσινοι αρνήθηκαν να βγουν επειδή οι γηπεδούχοι δεν επέτρεψαν τη είσοδος στους οπαδούς τους.