Οι Λέικερς 104-96 το ΣικάγοΠάλι στην πρώτη πεντάδα ο Τάρλατς, αλλά έμεινε στο μηδέν
Ο Σακίλ ΟΝιλ επανήλθε, και μαζί του επέστρεψαν και οι νίκες για τους πρωταθλητές του ΝΒΑ, Λος Αντζελες Λέικερς. Συνέβαλε βέβαια και ο αντίπαλος, καθώς οι παρηκμασμένοι Σικάγο Μπουλς με μόλις μία νίκη σε δέκα αγώνες δύσκολα θα απειλούσαν την ομάδα του Φιλ Τζάκσον, η οποία νίκησε 104-96. Τα ξημερώματα της Δευτέρας έγιναν άλλοι τρεις αγώνες. Το Πόρτλαντ νίκησε στο Ορλάντο 110-102, η Σάρλοτ 105-96 το Ντιτρόιτ και η Νέα Υόρκη 88-71 το Γκόλντεν Στέιτ.
Ο Σακίλ ΟΝιλ επανήλθε, και μαζί του επέστρεψαν και οι νίκες για τους πρωταθλητές του ΝΒΑ, Λος Αντζελες Λέικερς. Συνέβαλε βέβαια και ο αντίπαλος, καθώς οι παρηκμασμένοι Σικάγο Μπουλς με μόλις μία νίκη σε δέκα αγώνες δύσκολα θα απειλούσαν την ομάδα του Φιλ Τζάκσον, η οποία νίκησε 104-96. Τα ξημερώματα της Δευτέρας έγιναν άλλοι τρεις αγώνες. Το Πόρτλαντ νίκησε στο Ορλάντο 110-102, η Σάρλοτ 105-96 το Ντιτρόιτ και η Νέα Υόρκη 88-71 το Γκόλντεν Στέιτ.
Ο Ντράγκαν Τάρλατς ξεκίνησε για δεύτερη φορά στην καριέρα του, στην πεντάδα των Μπουλς, αλλά δεν είχε τη θετική παρουσία του πρώτου αγώνα. Σε 21 λεπτά συμμετοχής δεν πέτυχε πόντο, είχε 0/2 σουτ και αρκέστηκε σε τρία ριμπάουντ (3-0), μία ασίστ, ένα κόψιμο, έως ότου φτάσει τα έξι φάουλ και αφήσει το παρκέ…
Οι Μπουλς είχαν πάντως αξιοπρεπή παρουσία, καθώς έχαναν μόλις με ένα καλάθι διαφορά στο ημίχρονο (54-52) και ουδέποτε άφησαν την εις βάρος τους διαφορά να ξεφύγει σε διψήφιο αριθμό πόντων.
Ο Σακίλ ΟΝιλ ήταν εμφανώς επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του και πέτυχε 14 πόντους, τους μισούς δηλαδή του φετινού μέσου του όρου. Εκείνος που ηγήθηκε στο σκοράρισμα ήταν ο Κόμπι Μπράιαντ με 22 πόντους, και αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αναδείχθηκε πρώτος ριμπάουντερ του ΛΑ με 12.
Ο Φιλ Τζάκσον έφυγε, όπως και πέρυσι, νικητής από αγώνα με την πρώην αυτοκρατορία την οποία είχε δημιουργήσει.
Οι Μπουλς έχουν το αρνητικότατο 33-111 ρεκόρ σε νίκες ήττες από την ημέρα που ο Τζάκσον αλλά και ο Τζόρνταν άφησαν τη United Center Arena.
Very… Wells
Με αποκάλυψη τον Μπόνι Γουέλς, οι Μπλέιζερς έφυγαν νικητές με 110-102 από το Ορλάντο στην παράταση. Ο 24χρονος γκαρντ πέτυχε 26 πόντους και ήταν δεύτερος σκόρερ της ομάδας του πίσω από τον φορμαρισμένο Ρασίντ Γουάλας, ο οποίος σταμάτησε στους 37. Ο Γουέλς όμως πέτυχε καθοριστικά τρίποντα (4/5) και κρίσιμες βολές (9/10) δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του επί του μαχητικού Ορλάντο. Του Ορλάντο, που είχε κορυφαίο τον Αγγλο πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού Τζον Αμίτσι, ο οποίος πέτυχε 27 πόντους.
Οι Νικς κάλυψαν το κενό του Κάμπι
Χωρίς τον τραυματία Μάρκους Κάμπι, η Νέα Υόρκη αναζητούσε τρόπο για να καλύψει το κενό του καλύτερου φετινού της παίκτη. Το βρήκε από τον Λάρι Τζόνσον, ο οποίος έπαιξε και για τον Κάμπι και έδωσε στους Νικς τη νίκη με 88-71 επί του Γκόλντεν Στέιτ.
Η προσφορά του Τζόνσον μεταφράστηκε με τα 16 ριμπάουντ που μάζεψε, καθώς και με τα τρία κοψίματα, ενώ το ρόλο του «πυροβολητή» ανέλαβε ο Σπρίουελ, ο οποίος πέτυχε 22 πόντους, απέναντι στη μέτρια ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ. Ο Κρις Μιλς με τον Λάρι Χιουζ πέτυχαν από 17 πόντους για τους «πολεμιστές».
Πήρε τη ρεβάνς η Σάρλοτ
Μόλις 48 ώρες μετά την εντός έδρας ήττα τους από τους Πίστονς, οι Σάρλοτ Χόρνετς πήραν τη «ρεβάνς» κερδίζοντας μέσα στο Ντιτρόιτ με 105-96. Έπρεπε βέβαια να κάνει ρεκόρ καριέρας ο Μπάρον Ντέιβις με 25 πόντους και δέκα ριμπάουντ για να νικήσει η Σάρλοτ, η οποία δεν την «πάτησε» όπως τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπου είχε προηγηθεί σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα και έμεινε στο τέλος με το κίτρινο φύλλο αγώνα.
Ο Έλντεν Κάμπελ προσέθεσε άλλους 19 πόντους για τους νικητές την ώρα που το Ντιτρόιτ τα περίμενε πάλι όλα από τον Στάκχαουζ. Πέτυχε 23 πόντους, αλλά με μέτρια ποσοστά. Μολονότι όμως είναι γκαρντ, έκανε τέσσερα κοψίματα.
Την περασμένη εβδομάδα ήταν διαρροές ορισμών που δεν διαψεύστηκαν, είχαν προηγηθεί «η θέση της ΚΕΔ» και «οι τιμωρίες διαιτητών» για επίδειξη δύναμης της προπαγάνδας