Τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το θέμα του πλαστού διαβατηρίου του Ντίντα διέταξε η UEFA
Φως στην υπόθεση που έχει προκύψει με τα δημοσιεύματα ιταλικών εφημερίδων που φέρουν το Βραζιλιάνο τερματοφύλακα της Μίλαν, Νέλσον Ντίντα, να κατέχει πλαστό πορτογαλικό διαβατήριο και να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στα ματς του Champions League είναι διατεθειμένη να ρίξει η UEFA.
Φως στην υπόθεση που έχει προκύψει με τα δημοσιεύματα ιταλικών εφημερίδων που φέρουν το Βραζιλιάνο τερματοφύλακα της Μίλαν, Νέλσον Ντίντα, να κατέχει πλαστό πορτογαλικό διαβατήριο και να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στα ματς του Champions League είναι διατεθειμένη να ρίξει η UEFA.
Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου δήλωσε ότι θα εξετάσει πλήρως όλα τα στοιχεία που έχει, πριν προχωρήσει σε κυρώσεις κατά της Μίλαν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ιταλικών εφημερίδων, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας ήταν κάτοχος ενός πλαστού διαβατηρίου κι έτσι δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με τη Λιντς και την Μπεσίκτας για το Champions League.
Παράλληλα, σε δημοσίευμα αγγλικής εφημερίδας αναφέρεται ότι ο Ντίντα απέκτησε πλαστό πορτογαλικό διαβατήριο τον Ιούλιο, με το οποίο του δόθηκε η δυνατότητα να αγωνίζεται στους «ροσονέρι» ως κοινοτικός.
Έπειτα από έρευνα που έκανε, η Μίλαν αποφάσισε να τον «αποχαρακτηρίσει» από κοινοτικό και να τον εντάξει στους ξένους της ομάδας, η ιταλική ομάδα όμως είχε ήδη αγωνιστεί στα ματς με τη Λιντς και την Μπεσίκτας.
Η εφημερίδα «News of the World» φιλοξενεί δήλωση του παράγοντα της Μίλαν, Βιτόριο Μεντάνα, που αναφέρει ότι ο «αποχαρακτηρισμός» έγινε μετά τις 19 Σεπτεμβρίου, οπότε διεξήχθη ο αγώνας με τη Λιντς. Όμως, αυτό δεν είχε γίνει ούτε μία εβδομάδα νωρίτερα, οπότε η Μίλαν έπαιξε με την Μπεσίκτας, κάτι που σημαίνει ότι, εάν η UEFA κρίνει ότι κακώς αγωνίστηκε στα δύο αυτά ματς, αντιμετωπίζει την ποινή αποκλεισμού της από τη συνέχεια του Champions League.
«Η UEFA έχει τη δυνατότητα να αποκλείσει τη Μίλαν, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Πρώτα θα αναζητήσουμε τις απαραίτητες αποδείξεις και στη συνέχεια θα λάβουμε τα αναγκαία μέτρα» είπε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Για την υπόθεση διενεργεί έρευνα και η ιταλική ομοσπονδία.
Την περασμένη εβδομάδα ήταν διαρροές ορισμών που δεν διαψεύστηκαν, είχαν προηγηθεί «η θέση της ΚΕΔ» και «οι τιμωρίες διαιτητών» για επίδειξη δύναμης της προπαγάνδας