Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Δικαίωμα στα λάθη δίνει στις εταιρείες λογισμικού η CERT

Δικαίωμα στα λάθη δίνει στις εταιρείες λογισμικού η CERT

Διορία 45 ημερών θα δίνει στο εξής η Oμάδα Έκτακτης Aνάγκης σε Θέματα Υπολογιστών (CERT) του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon στις εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού, προτού αποκαλύψει δημοσίως τα κενά ασφάλειας που εντοπίστηκαν στα προγράμματά τους.

40

Διορία 45 ημερών θα δίνει στο εξής η Oμάδα Έκτακτης Aνάγκης σε Θέματα Υπολογιστών (CERT) του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon στις εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού, προτού αποκαλύψει δημοσίως τα κενά ασφάλειας που εντοπίστηκαν στα προγράμματά τους.

Μολονότι η CERT θα δημοσιεύει στο εξής με λεπτομέρεια τους κινδύνους που οφείλονται σε αδυναμίες ορισμένων προγραμμάτων, θα συνεχίσει να «κρύβει» τον κώδικά τους, o οποίος θα μπορούσε να γίνει το όπλο επίδοξων εισβολέων.


Αλλάζοντας τη στάση της, η CERT ελπίζει ότι όσοι ασχολούνται με την ασφάλεια δεν θα δημοσιεύουν τα ευρήματά τους, πριν δοθεί ένα εύλογο περιθώριο στις εταιρείες να υπερασπιστούν την καλή φήμη τους.


Μετά τη λήξη της προθεσμίας που θα δίνεται στις εταιρείες για να αμυνθούν και ενδεχομένως να καλύψουν το κενό ασφάλειας που εντοπίστηκε, η CERT θα αποδίδει «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», δημοσιεύοντας και το όνομα εκείνου που ανακάλυψε το πρόβλημα.


Όπως αναφέρει το ZDNet, η απόφαση αυτή σηματοδοτεί την αλλαγή της πολιτικής ενός παραδοσιακά συντηρητικού οργανισμού, ο οποίος παρέμενε σιωπηλός έως τώρα και δεν ασκούσε ιδιαίτερη πίεση στις εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού.


Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Βούλγαρου ειδικού σε θέματα ασφάλειας, Γκ.Γκουνίνσκι, ο οποίος επανειλημμένως έχει δώσει προθεσμία μόλις 24 ωρών στη Microsoft, προτού δημοσιεύσει τις «κερκόπορτες» που εντόπισε κατά καιρούς στον Internet Explorer και τα Windows.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο