Το 63% των Ισραηλινών θεωρεί τον Μπαράκ κακό πρωθυπουργό
Στο κατώτερο σημείο από την εποχή της εκλογής του στον πρωθυπουργικό θώκο του Ισραήλ πριν από 13 μήνες βρίσκεται η δημοτικότητα του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Εχούντ Μπαράκ, καθώς, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε την Παρασκευή η εφημερίδα Yedioth Ahronoth, το 63% των Ισραηλινών θεωρεί τον Μπαράκ κακό πρωθυπουργό.
51
Στο κατώτερο σημείο από την εποχή της εκλογής του στον πρωθυπουργικό θώκο του Ισραήλ πριν από 13 μήνες βρίσκεται η δημοτικότητα του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Εχούντ Μπαράκ, καθώς, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε την Παρασκευή η εφημερίδα Yedioth Ahronoth, το 63% των Ισραηλινών θεωρεί τον Μπαράκ κακό πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με δεύτερη δημοσκόπηση στην εφημερίδα Maariv, εάν διεξάγονταν σήμερα εκλογές στο Ισραήλ, ο Εχούντ Μπαράκ θα συγκέντρωνε ποσοστό της τάξεως μόλις του 41% έναντι 35% του Αριέλ Σαρόν, ηγέτη του συντηρητικού αντιπολιτευόμενου κόμματος Λικούντ.
Παράλληλα, με βάση τις δημοσκοπήσεις και των δύο εφημερίδων, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα έχανε τις εκλογές από το συντηρητικό προκάτοχό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην περίπτωση που αυτός αποφάσιζε να θέσει υποψηφιότητα. Ο πρώην ηγέτης του Λικούντ θα νικούσε τον Μπαράκ με ποσοστό 46% έναντι 42% και με ποσοστό αναποφάσιστων να κυμαίνεται μεταξύ 12 και 17%.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Maariv, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να συνεχίσει τη μάχη για την ειρήνη, όπως χαρακτήρισε τις προσπάθειες για ειρήνευση με τους Παλαιστινίους.
Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για αυτό που μας επέλεξε ο ισραηλινός λαός, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας με τους Παλαιστινίους ανέφερε ο Εχούντ Μπαράκ, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζει με βεβαιότητα εάν οι προσπάθειές αυτές θα στεφθούν με επιτυχία.
Οπως μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Εχούντ Μπαράκ φέρεται να καταβάλει τώρα προσπάθειες, προκειμένου να πείσει το υπερορθόδοξο εβραϊκό κόμμα Σας να επιστρέψει στον κυβερνώντα συνασπισμό.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Yedioth Ahronoth, στο οποίο επικαλείται αξιωματούχους του Σας, ο Εχούντ Μπαράκ έχει προσφέρει στο υπερορθόδοξο κόμμα πέντε θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο, πληροφορία ωστόσο που αρνείται το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Η Σίντνεϊ Σουίνι «έφαγε πόρτα» στην ταινία Ο Διάβολος Φοράει Prada 2
- UEFA Champions League: Η ημιτελική φάση έρχεται στο MEGA
- Στην Ιταλία ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον «Κήπο των Δικαίων» – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μιλάνου
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη η συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ – Αγωνία στο Μαξίμου
- Betsson: Σούπερ προσφορά* χωρίς κατάθεση για το στοίχημα ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson
- Α1 Γυναικών: Απορρίφθηκε η ένσταση του Παναθηναϊκού, πρωταθλητής ο Αθηναϊκός
- Φρεάτια με αισθητήρες για την αποτροπή υπερχείλισης
- Νέα Ιωνία: Οδηγός απείλησε με όπλο υπαλλήλους καθαριότητας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442