Οι διοργανωτές δέχτηκαν με ενθουσιασμό την έγκριση του τεστ ανίχνευσης ερυθροποιητίνης
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έκανε το πρώτο βήμα για την ανίχνευση της ερυθροποιητίνης, του αναβολικού που επί σειρά ετών προβλημάτιζε το ιατρικό της συμβούλιο. Η καταρχήν έγκριση του νέου τεστ για την αόρατη ουσία έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής στην Αυστραλία, όπου θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά σε επίσημη διοργάνωση.
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έκανε το πρώτο βήμα για την ανίχνευση της ερυθροποιητίνης, του αναβολικού που επί σειρά ετών προβλημάτιζε το ιατρικό της συμβούλιο. Η καταρχήν έγκριση του νέου τεστ για την αόρατη ουσία έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής στην Αυστραλία, όπου θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά σε επίσημη διοργάνωση.
Η υπεύθυνη του ντόπινγκ κοντρόλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, Νίκι Βαν, γνωστοποίησε σε συνέντευξη Τύπου πως το επιτελείο της είναι έτοιμο να συμβάλει στην καταπολέμηση του ντόπινγκ έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα για το νέο τεστ. Εργαζόμαστε επί τρία χρόνια πάνω σε αυτό το ενδεχόμενο και έχουμε όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εφαρμογή αυτού του τεστ.
Ο γενικός γραμματέας της Ολυμπιακής επιτροπής της Αυστραλίας, Κρεγκ Μακ Λάτκεϊ, εξήρε την απόφαση της ΔΟΕ και τόνισε ότι πρόκειται για ένα ακόμη χτύπημα στη μάστιγα του αθλητισμού.
Πλέον, είναι ανιχνεύσιμη και η ερυθροποιητίνη και καθίσταται σαφές πως όποιος έχει κάνει χρήση αυτής της ουσίας θα συλλαμβάνεται. Είναι ένα ακόμη καρφί στο φέρετρο των απατεώνων που διακινούν τα ναρκωτικά.
Η οριστική έγκριση του τεστ ανίχνευσης του εν λόγω αναβολικού θα συζητηθεί στις 28 Αυγούστου από την εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ στις 28 Αυγούστου.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Ο Γάλλος Μπενουά Μπαστιάν ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει το Ράγιο Βαγιεκάνο – ΑΕΚ την Μεγάλη Πέμπτη (9/4, 19:45) για τους «8» του Conference League.
Το σερί της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου που ψάχνει φέτος ότι έχει να πετύχει από το 2012 «τρέχοντας» μια απίθανη σεζόν που υπό νορμάλ συνθήκες θα την καθιστούσαν φαβορί. Η Ρεάλ όμως…
Ένας από τους θρύλους του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Νάντο Ντε Κολό, επιβεβαίωσε με δήλωσή του ότι στο φινάλε της φετινής σεζόν, θα αποσυρθεί οριστικά από την ενεργό δράση.
Η αγωνιστική πτώση του Στέφανου Τσιτσιπά και οι συνεχείς ήττες, μοιραία φέρνουν τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα και στη χειρότερη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη μετά το 2018.