Τρίτη 07 Απριλίου 2026
weather-icon 22o
Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι υποδέχθηκαν όρθιοι τη φλόγα στη Μελβούρνη

Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι υποδέχθηκαν όρθιοι τη φλόγα στη Μελβούρνη

Μνήμες του παρελθόντος ζωντάνεψαν σήμερα στη Μελβούρνη, όταν η Ολυμπιακή φλόγα έλαμψε στο Cricket Ground, εκεί όπου το 1956 φιλοξενήθηκαν οι Αγώνες.

75

Μνήμες του παρελθόντος ζωντάνεψαν σήμερα στη Μελβούρνη, όταν η Ολυμπιακή φλόγα έλαμψε στο Cricket Ground, εκεί όπου το 1956 φιλοξενήθηκαν οι Αγώνες.

Ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων, Ρον Κλαρκ, ήταν ένας από αυτούς που έτρεξαν με τη φλόγα, όπως και 44 χρόνια πριν, όταν σε ηλικία 19 ετών είχε μεταφέρει τη φλόγα στο ίδιο στάδιο και είχε δώσει το έναυσμα για την επίσημη έναρξη των τότε Ολυμπιακών Αγώνων.


Η φλόγα έφτασε στο Cricket Ground κατά τη διάρκεια διεξαγωγής αγώνα αυστραλέζικου ποδοσφαίρου ανάμεσα στις ομάδες της Μελβούρνης και του Γκέλονγκ, ο οποίος σταμάτησε για να γίνει η προγραμματισμένη τελετή. Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι χειροκροτούσαν όρθιοι στις εξέδρες.


Η φλόγα συνεχίζει το ταξίδι της για το Σίδνεϊ, όπου στις 15 Σεπτεμβρίου θα κηρυχθεί η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Η λαμπαδηδρομία στην πολιτεία της Βικτόρια αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα και από τη Δευτέρα είναι η σειρά της Ταζμανίας να υποδεχθεί το Ολυμπιακό σύμβολο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Απριλίου 2026
Απόρρητο