Για την ελληνική οικονομία ενημερώνεται κλιμάκιο του ΔΝΤ που έρχεται στην Αθήνα
Στο μικροσκόπιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) πρόκειται να τεθούν οι εξελίξεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Κλιμάκιο του διεθνούς οργανισμού θα επισκεφθεί στις 6 και 7 Ιουλίου την Ελλάδα, προκειμένου να συναντηθεί με στελέχη των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και με τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.
61
Στο μικροσκόπιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) πρόκειται να τεθούν οι εξελίξεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Κλιμάκιο του διεθνούς οργανισμού θα επισκεφθεί στις 6 και 7 Ιουλίου την Ελλάδα, προκειμένου να συναντηθεί με στελέχη των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και με τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η εφημερίδα Ναυτεμπορική αναφέρει ότι, σύμφωνα με ερωτηματολόγιο που έχει καταθέσει το ΔΝΤ και έχει τεθεί υπόψη του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, το ενδιαφέρον των εμπειρογνωμόνων θα επικεντρωθεί στον προγραμματισμό των διαρθρωτικών αλλαγών, κυρίως στο ασφαλιστικό σύστημα, τις αποκρατικοποιήσεις και τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση.
Το κλιμάκιο του διεθνούς οργανισμού θα ενημερωθεί παράλληλα για την αντιπληθωριστική πολιτική του 2001, όπως επίσης και για την πολιτική κατά της ανεργίας.
Οσον αφορά στα δημοσιονομικά της χώρας, το επιτελείο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας θα ενημερώσει το ΔΝΤ για την πολιτική μείωσης των δημόσιων δαπανών και την πορεία του δημοσιονομικού χρέους.
Οι επιτελείς του υπουργείου αναμένεται να παρουσιάσουν και το Πρόγραμμα Σταθερότητας, το οποίο προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 5% έως το 2003 και χαμηλό έλλειμμα πληθωρισμού της τάξεως του 0,5%-0,9% επί του ΑΕΠ το 2001. Οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ θα με ενημερωθούν επίσης και σχετικά με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2001.
Αύριο, Τρίτη, οι δημοσιονομικοί στόχοι θα τεθούν επί τάπητος σε σύσκεψη του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας υπό τον υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου, όπου θα καθοριστούν οι κεντρικοί άξονες του προϋπολογισμού του 2001.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σεισμός 6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες
- Ηγουμενίτσα: Απολογείται στον ανακριτή 50χρονος οδηγός φορτηγού που μετέφερε μισό τόνο κάνναβης «skunk»
- Σίνερ: Η νέα εποχή του τένις έχει ήδη το όνομά του
- Ρόδος: Μαχαίρωσε τέσσερις φορές την οικιακή βοηθό και την κλείδωσε σε δωμάτιο
- Digital Detox: Πώς να αποσυνδεθείτε σωστά
- Είναι αδιανόητο να αφήσουμε τον βασανισμένο σκυλάκο Τζόκερ χωρίς οικογένεια
- Φωτιά σε αστικό λεωφορείο – Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της Φυλής
- Έπος: Σκύλος έκανε «ντου» σε γήπεδο και έκανε… επίθεση! (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 04.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-melquizedeque-32598114-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442