Κίνδυνος επιδημίας ηπατίτιδας A στην Ευρώπη
Η Ευρώπη κινδυνεύει από επιδημία της ασθένειας ηπατίτιδα Α, σύμφωνα με την άποψη ειδικών επιστημόνων, οι οποίοι καλούν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα και να εισαγάγουν προγράμματα εμβολιασμού ενάντια στην επιδημική αυτή ασθένεια. Ξεσπάσματα της ηπατίτιδας Α έχουν ήδη παρατηρηθεί στην Ιταλία και την Ισπανία.
65
Η Ευρώπη κινδυνεύει από επιδημία της ασθένειας ηπατίτιδα Α, σύμφωνα με την άποψη ειδικών επιστημόνων, οι οποίοι καλούν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα και να εισαγάγουν προγράμματα εμβολιασμού ενάντια στην επιδημική αυτή ασθένεια. Ξεσπάσματα της ηπατίτιδας Α έχουν ήδη παρατηρηθεί στην Ιταλία και την Ισπανία.
Οι επιστήμονες εξηγούν ότι τα συχνά ταξίδια των Ευρωπαίων σε άλλες ηπείρους, αλλά και η άφιξη ανθρώπων από άλλες περιοχές στην Ευρώπη, για παράδειγμα φυγάδων, έχουν αυξήσει την πιθανότητα της εκδήλωσης επιδημιών διαφόρων ασθενειών, όπως η ηπατίτιδα Α.
Η ηπατίτιδα Α είναι μόλυνση του ήπατος από ιό και ετησίως καταγράφονται δέκα εκατομμύρια κρούσματα της ασθένειας ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι Ευρωπαίοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στον ιό της ηπατίτιδας Α, επειδή δεν έχουν αναπτύξει ανοσία απέναντι σε αυτόν. Οι επιστήμονες, πάντως, θεωρούν ότι είναι πιο αποτελεσματικό να εισαχθούν προγράμματα εμβολιασμού, παρά να προσπαθεί κανείς να περιορίσει τα ξεσπάσματά της.
Σύμφωνα με τον Μπράιαν Γκουσούνκ από τη Διεθνή Οργάνωση για τη Μετανάστευση, η έγκαιρη διάγνωση είναι απαραίτητη, προκειμένου να μην προκύψει πρόβλημα για μεγαλύτερες πληθυσμιακές ομάδες, όπως μετέδωσε το BBC την Τετάρτη.
Ωστόσο, ο καθηγητής Νάιτζελ Χίγκσον δήλωσε ότι δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη εφαρμογής ενός ιδιαίτερου σχεδίου εμβολιασμού, τουλάχιστον στη Βρετανία. Τόνισε, όμως, ότι οποιοσδήποτε ταξιδεύει στο εξωτερικό θα πρέπει να εμβολιάζεται κατά της ηπατίτιδας Α, καθώς είναι επιδημική ασθένεια και εξαπλώνεται εύκολα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χατζηβασιλείου: Ελέγχομαι για αδίκημα που δεν διαπράχθηκε – Επανέρχεται περσινή υπόθεση χωρίς νέα στοιχεία
- Ο Μαγκουάιρ μένει στο Ολντ Τράφορντ
- «Εσύ τη σκότωσες» – Δαίμονες, εξάρτηση και μια θηλιά – Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ μέσα από τα ημερολόγια του
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ ξέρει ότι αμφισβητείται, αλλά δεν έχει… ενημερωθεί
- Artemis II: Η ανθρωπότητα από την αθέατη πλευρά της Σελήνης – Εικόνες που κόβουν την ανάσα
- «Στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Τρεντ Φόρεστ» (pic+vid)
- Fuel Pass: Συνεχίζονται τα εμπόδια στις αιτήσεις
- Ντρου Μπάριμορ: Γιατί αποφεύγει να φορά στενά ρούχα;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442