Συνάντηση Παπανδρέου-Μητσοτάκη για τα Βαλκάνια και τους συμβούλους του υπουργείου Εξωτερικών
Οι ανησυχητικές εξελίξεις στα Βαλκάνια και το θέμα των συμβούλων του υπουργού Εξωτερικών βρέθηκαν στο επίκεντρο της 30λεπτης συνάντησης που είχε το Σάββατο ο Γιώργος Παπανδρέου με τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Οι ανησυχητικές εξελίξεις στα Βαλκάνια και το θέμα των συμβούλων του υπουργού Εξωτερικών βρέθηκαν στο επίκεντρο της 30λεπτης συνάντησης που είχε το Σάββατο ο Γιώργος Παπανδρέου με τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Σε δηλώσεις του μετά τη ολοκλήρωση της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Κ.Μητσοτάκη στη Βουλή, ο Γ.Παπανδρέου χαρακτήρισε την κατάσταση στα Βαλκάνια πολύ ανησυχητική και ανέφερε πως στη συζήτηση που είχε με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ εξετάστηκαν οι πρωτοβουλίες που θα πάρει η Ελλάδα το επόμενο διάστημα και οι αποφάσεις που θα ληφθούν στο Συμβούλιο των 15 υπουργών Εξωτερικών στις Αζόρες.
Ο Γ.Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το εν λόγω θέμα, στο πλαίσιο της συναινετικής πολιτικής που επιδιώκει στα εξωτερικά θέματα της χώρας.
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει μετά τη δήλωση Μητσοτάκη για τους συμβούλους του υπουργείου Εξωτερικών, ο Γ.Παπανδρέου χαρακτήρισε χρήσιμες τις διευκρινίσεις που ανταλλάχθηκαν, ενώ απέδωσε το όλο θέμα σε παρεξήγηση.
Επανέλαβε, εξάλλου, ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ονόματα και τα καθήκοντα των συνεργατών και των συμβούλων του.
Από την πλευρά του, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για τις εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία, κατηγόρησε τη Δύση ότι με την πολιτική της οδήγησε σε αποσταθεροποίηση ολόκληρα τα Βαλκάνια και κάλεσε την κυβέρνηση να τηρήσει πιο αποφασιστική στάση.
Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα των συμβούλων του υπουργείου Εξωτερικών, ο Κ.Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η διπλωματική υπηρεσία είναι ουσιώδης, υπεράνω κομμάτων και δεν πρέπει να παραγκωνίζεται.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions