Κόπωση στην τουρκοκυπριακή κοινότητα εξαιτίας του Ντενκτάς
Η τουρκοκυπριακή κοινότητα επιθυμεί σήμερα λύση του Κυπριακού περισσότερο από κάθε άλλη φορά και δεν θέλει να χάσει το τρένο της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναφέρει σε άρθρο του στην αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα Turkish Daily News ο δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ.
37
Η τουρκοκυπριακή κοινότητα επιθυμεί σήμερα λύση του Κυπριακού περισσότερο από κάθε άλλη φορά και δεν θέλει να χάσει το τρένο της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναφέρει σε άρθρο του στην αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα Turkish Daily News ο δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ.
Στο άρθρο του, ο Μπιράντ σημειώνει ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι ικανοποιημένοι από τις εξελίξεις, αλλά ούτε και με την πολιτική της Αγκυρας, και αναφέρεται στις εντυπώσεις που αποκόμισε από τις συζητήσεις που είχε με τους υποψηφίους λίγο πριν από τις εκλογές στην κατεχόμενη Κύπρο.
Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο, η τουρκοκυπριακή κοινότητα επιθυμεί ένταξη στην ΕΕ, ενώ υπεύθυνο για τη μη εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό και τη δεινή οικονομική κατάσταση και το κίνδυνο να χάσουν το τρένο της ΕΕ τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.
Αναφερόμενος στη λύση που υποστηρίζουν οι Τουρκοκύπριοι για το πολιτικό πρόβλημα της νήσου, επισημαίνει ότι δεν έχουν ξεκάθαρες απόψεις και διευκρινίζει ότι ορισμένοι υποστηρίζουν ομοσπονδία, άλλοι συνομοσπονδία, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να προηγηθεί της ένταξης στην ΕΕ, σε αντίθεση με εκείνους που επιθυμούν άμεση ένταξη.
Δεν διαβλέπει αλλαγή πολιτικής ο Ντενκτάς
Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξή του, την Κυριακή, στην κρατική τουρκική τηλεόραση TRT, ο Ραούφ Ντενκτάς εμμένει στην αδιαλλαξία του, υπενθυμίζοντας ότι την πολιτική που ακολουθεί στο Κυπριακό τη διαμορφώνει από κοινού με την Τουρκία.
Απαντώντας στην ερώτηση εάν διαβλέπει αλλαγή της πολιτικής αυτής, σε περίπτωση νίκης του αντιπάλου του, Ντερβίς Ερογλου, στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην κατεχόμενη Κύπρο, στις 22 Απριλίου, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης διευκρίνισε ότι και ο Ερογλου ακολουθεί την ίδια γραμμή με αυτόν και ως εκ τούτου δεν προβλέπεται κάποια ριζική αλλαγή στη στάση των Τουρκοκυπρίων.
Ο Ραούφ Ντενκτάς παραδέχτηκε ότι το ψευδοκράτος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία, όπως υποστηρίζει, εκμεταλλεύονται οι ξένοι για να εξαπατήσουν τους Τουρκοκύπριους και να τους στρέψουν εναντίον του.
ΑΠΕ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρόμα σε κρίση: 111,5 εκατ. ευρώ χωρίς αντίκρισμα
- ΕΦΕΤ: Τι να προσέξετε σε αρνί, κοκορέτσι και αυγά – Αναλυτικές οδηγίες
- Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί μετά από άγριο καυγά μεταξύ τους εν ώρα υπηρεσίας στην περιοχή της Ακρόπολης
- Ηνωμένο Βασίλειο: Απαγόρευσαν την είσοδο στον Κάνιε Γουέστ
- Ο Ντε Λαουρέντις «άναψε πράσινο» για ν’ αναλάβει ο Κόντε την Σκουάντρα Ατζούρα
- Κ. Μπακογιάννης: Το έργο της ανάπλασης της Βασιλίσσης Όλγας ο κ. Δούκας το λοιδόρησε, τώρα όμως του αρέσει και το διαφημίζει
- Εύβοια: Εντοπίστηκε σορός στην παραλία Γαλάζια Λίμνη
- Εισαγγελική παρέμβαση για την αίθουσα της δίκης των Τεμπών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442