Ρηξικέλευθες αλλαγές προωθούνται στη χρηματιστηριακή αγορά
Το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης με επικεφαλής τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου μελετά την υιοθέτηση μέτρων με στόχο την ενίσχυση της λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς.
Το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης με επικεφαλής τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου μελετά την υιοθέτηση μέτρων με στόχο την ενίσχυση της λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς.
Τόσο το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών όσο και η κεφαλαιαγορά θα εισέλθουν σύντομα σε μία φάση, η οποία θα στηρίζεται σε τρεις άξονες:
– στην αναβάθμιση της χρηματιστηριακής αγοράς, ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη των επιχειρήσεων,
– στην ενίσχυση της διαφάνειας των χρηματιστηριακών συναλλαγών και
– στην εισαγωγή νέων προϊόντων στο ΧΑΑ, τα οποία ουσιαστικά θα λειτουργήσουν ως μηχανισμοί άμβλυνσης των σημαντικών διακυμάνσεων.
Εν τω μεταξύ, η αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από τη ρευστότητα της αγοράς, λόγω των συνεχών και μεγάλων αυξήσεων του μετοχικού κεφαλαίου, αποτελεί κύριο μέλημα των οικονομικών υπουργείων.
Στο πλαίσιο αυτό, προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαφάνεια των χρηματιστηριακών συναλλαγών, συζητείται η θεσμοθέτηση του booklet, της υποχρέωσης δηλαδή να δημοσιοποιείται, σε τακτά χρονικά διαστήματα, η πλήρης μετοχική σύνθεση για όλες τις εισηγμένες εταιρείες.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας