Υπολογιστής σε τσιπ και από τη National Semiconductor
Η National Semiconductor έδωσε στην δημοσιότητα λεπτομέρειες για τον επεξεργαστή υψηλής ολοκλήρωσης Geode GX1. To τσιπ, που έχει ήδη αρχίσει να διατίθεται στην αμερικανική αγορά, τρέχει στα 200 και 300MHz και καταναλώνει 1-2watt, ισχύς εξαιρετικά μικρή συγκρινόμενη με τα 30-60watt των σημερινών Pentium ΙΙΙ και Αthlon.
40
Η National Semiconductor έδωσε στην δημοσιότητα λεπτομέρειες για τον επεξεργαστή υψηλής ολοκλήρωσης Geode GX1. To τσιπ, που έχει ήδη αρχίσει να διατίθεται στην αμερικανική αγορά, τρέχει στα 200 και 300MHz και καταναλώνει
1-2watt, ισχύς εξαιρετικά μικρή συγκρινόμενη με τα 30-60watt των σημερινών Pentium ΙΙΙ και Αthlon.
O Geode GX1 είναι ένας επεξεργαστής αρχιτεκτονικής x86, με ολοκληρωμένο κύκλωμα για δισδιάστατα και τρισδιάστατα γραφικά, ενώ διαθέτει ελεγκτή μνήμης και ελεγκτή PCI.
Οι συσκευές που θα βασίζονται σε αυτόν μπορούν να λειτουργήσουν σε περιβάλλον Windows, Linux ή BeOS.
Προορίζεται για τις νέες συσκευές πρόσβασης στο Διαδίκτυο, τις συσκευές που συνοδεύουν τις τηλεοράσεις αλλά και τα διάφορα μοντέλα φορητών και υποφορητών υπολογιστών.
Ο Geode θα αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από τον Crusoe της Transmeta, που σχεδιάστηκε από τον εμπνευστή του Linux, Λίνους Τόρβαλντς, αλλά και από τον StrongARM της Intel.
Ενας από τους πιο ισχυρούς αντιπάλους του, αναμένεται ότι θα αποδειχθεί ο Timna της Intel, ο οποίος θα κυκλοφορήσει το φετινό καλοκαίρι.
Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν, ότι εάν η National Semiconductor κρατήσει το κόστος του χαμηλά, έτσι ώστε η τιμή του να μην ξεπεράσει τα 30 δολάρια, ο Geode θα μπορέσει να ανταγωνιστεί σθεναρά τους ακριβότερους Timna, Crusoe και StrongARM.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καραχάλιος για Καρυστιανού: «Την έχει μαγέψει η Γρατσία, την έχουν παγιδέψει με τους αστρολογικούς χάρτες»
- Σε δίκτυο φορέων για την διαχείριση σοβαρών φαινομένων που απειλούν τα παιδιά εντάχθηκε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας
- Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Τόσος χαμός μόλις για 0,05% ανάπτυξη;
- Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν: Ο «τελικός πρόκρισης» του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- «Της άρεσε ο Μπεν Άφλεκ» – Η αποκάλυψη που έκανε ο Ματ Ντέιμον για τη σύζυγό του Λουτσιάνα και τον κολλητό του
- Τσιτσιπάς – Βούκιτς 0-2: Ήττα και αποκλεισμός για τον Έλληνα τενίστα
- Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα – Εμφανίστηκε αυτοβούλως ο άνδρας που συνομιλούσε με την ανήλικη
- Η «Ιθάκη» πλαγιοκοπεί το ΠΑΣΟΚ – Ο Τσίπρας έλκει τους 40+ του Ανδρουλάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442