Γαλλικά στρατεύματα της ειρηνευτικής δύναμης πέταξαν την Κυριακή δακρυγόνα για να αποτρέψουν αναζωπύρωση των αναταραχών μεταξύ των Αλβανών και των Σέρβων στη διχοτομημένη πόλη.
Γαλλικά στρατεύματα της ειρηνευτικής δύναμης πέταξαν την Κυριακή δακρυγόνα για να αποτρέψουν αναζωπύρωση των αναταραχών μεταξύ των Αλβανών και των Σέρβων στη διχοτομημένη πόλη.
Ανδρες της KFOR απέκλεισαν την κεντρική γέφυρα στον ποταμό Ιμπάρ, προκειμένου να εμποδίσουν 100 Σέρβους που ήθελαν να περάσουν από το βόρειο (σερβικό) τμήμα της πόλης στο νότιο τομέα όπου κυριαρχεί το αλβανικό στοιχείο. Οι Σέρβοι έριξαν πέτρες, τραυματίζοντας ελαφρά τρεις Γάλλους στρατιώτες.
Η ένταση κλιμακώθηκε όταν τρεις Αλβανοί που έφεραν διακριτικά του ΟΑΣΕ διέσχισαν τη γέφυρα, εισήλθαν στο σερβικό τομέα και φωτογράφισαν τους Σέρβους.
Ο Χανς Κρίστιαν Κλάσινγκ, εκπρόσωπος Τύπου του ΟΑΣΕ στη Μιτρόβιτσα τόνισε ότι οι Αλβανοί δεν βρίσκονταν σε διατεταγμένη αποστολή.
Τα επεισόδια διήρκεσαν 45 περίπου λεπτά, ωστόσο η κατάσταση παρέμενε τεταμένη έως αργά το βράδυ της Κυριακής.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.