Στο Ιόνιο μεταφέρει η ιταλική Μαφία το λαθρεμπόριο τσιγάρων
Στην Ελλάδα μεταφέρεται πλέον το λαθρεμπόριο τσιγάρων που διεξάγει η ιταλική Μαφία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, αλλά και έρευνες των ιταλικών δικαστικών αρχών. Η ένταση των ελέγχων των λιμενικών αρχών στην Ιταλία, είχε ως αποτέλεσμα η Μαφία να μεταφέρει τις δραστηριότητές της σε ελληνικά λιμάνια, και ιδιαίτερα σε αυτά του Ιονίου.
Στην Ελλάδα μεταφέρεται πλέον το λαθρεμπόριο τσιγάρων που διεξάγει η ιταλική Μαφία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, αλλά και έρευνες των ιταλικών δικαστικών αρχών. Η ένταση των ελέγχων των λιμενικών αρχών στην Ιταλία, είχε ως αποτέλεσμα η Μαφία να μεταφέρει τις δραστηριότητές της σε ελληνικά λιμάνια, και ιδιαίτερα σε αυτά του Ιονίου.
Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα Ιταλού εισαγγελέα, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές της Κέρκυρας, ιταλικά ναυπηγεία που προμήθευαν τους λαθρέμπορους με ταχύπλοα σκάφη μεταφέρουν τη δραστηριότητά τους σε ελληνικά λιμάνια και συνεργάζονται με ελληνικές εταιρείες.
Σε δημοσίευμά της την Πέμπτη, η εφημερίδα Messaggero αναφέρει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς ακριβώς γίνεται το λαθρεμπόριο τσιγάρων μέσω της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, μεγάλες ποσότητες τσιγάρων εισάγονται στην Ελλάδα με το καθεστώς της προσωρινής εισαγωγής, δηλαδή χωρίς δασμούς γιατί δεν προορίζονταν για εσωτερική κατανάλωση αλλά για επανεξαγωγή. Από τα ελληνικά λιμάνια φορτώνονται σε πλοία με προορισμό σχεδόν πάντα το Μαυροβούνιο, ωστόσο ποτέ δεν φτάνουν εκεί.
Τις περισσότερες φορές το πλοίο που μεταφέρει τα τσιγάρα εξαφανίζεται στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Κέρκυρας, από όπου μέλη της Μαφίας με ταχύπλοα παίρνουν το εμπόρευμα και το εισάγουν στην Ιταλία, από όπου προωθείται και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Οπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, οι ελληνικές και ιταλικές αρχές συνεργάζονται και στον τομέα των ναυπηγείων, καθώς ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της Μαφίας σε ταχύπλοα, έχει μεταφέρει τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα.
Για το λόγο αυτό, από την Τετάρτη βρίσκεται στην Κέρκυρα ο εισαγγελέας Ρομπέρτο Μπούφο, ο οποίος διεξάγει έρευνες για τα ταχύπλοα που ναυπηγούνται στη Μάσα Καράρα και μεταφέρονται στην Κέρκυρα και σε άλλα λιμάνια του Ιονίου για να πωληθούν στους λαθρεμπόρους. Ηδη στην Κέρκυρα κατασχέθηκαν ορισμένα σκάφη, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας