
Η εξαγορά του 70% τοπικού καναλιού από τον Αντέννα TV ο μόνος τρόπος παρουσίας του στη Βουλγαρία
Οκτώ βουλγαρικές και ξένες εταιρείες συμμετείχαν στο διαγωνισμό για την απόκτηση άδειας της πρώτης ιδιωτικής τηλεόρασης εθνικής εμβέλειας στη Βουλγαρία, μεταξύ των οποίων και η ελληνική Αντέννα TV. Μετά την αποσφράγιση των προσφορών, εκτός διαγωνισμού έμειναν όλες οι βουλγαρικές υποψήφιες, ανάμεσα στις οποίες και η ιδιωτική Νέα Τηλεόραση, καθώς και ο ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός.
52
Οκτώ βουλγαρικές και ξένες εταιρείες συμμετείχαν στο διαγωνισμό για την απόκτηση άδειας της πρώτης ιδιωτικής τηλεόρασης εθνικής εμβέλειας στη Βουλγαρία, μεταξύ των οποίων και η ελληνική Αντέννα TV. Μετά την αποσφράγιση των προσφορών, εκτός διαγωνισμού έμειναν όλες οι βουλγαρικές υποψήφιες, ανάμεσα στις οποίες και η ιδιωτική Νέα Τηλεόραση, καθώς και ο ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός.
Οι τρεις ανταγωνιστές, των οποίων οι προσφορές συνεχίζουν να μελετώνται, είναι ο μεγιστάνας Ρούπερτ Μέρντοκ, που υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Balkan News Corporation, η European Broadcasting System, μέλος του σουηδικού ομίλου Swedish Broadcasting System, και ο εξωτικός συνδυασμός, κατά το βουλγαρικό Τύπο κοινοπραξίας μεταξύ της σουηδικής Modern Times Group και της τουρκικής επενδυτικής τράπεζας Global Securities.
Η προσφορά του ελληνικού τηλεοπτικού καναλιού Αντέννα ΤV δεν εγκρίθηκε, λόγω του πολιτικοποιημένου στυλ που το χαρακτηρίζει, όπως δήλωσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης της Βουλγαρίας.
Το βουλγαρικό κανάλι Νέα Τηλεόραση έμεινε επίσης εκτός διαγωνισμού, εξαιτίας της έλλειψης πρωτότυπων ιδεών, που θα πρόσδιδαν στη μελλοντική ιδιωτική τηλεόραση αποχρώσεις διαφορετικές από τις ήδη υπάρχουσες. Αλλος λόγος της απόρριψής του θεωρείται η ύποπτη προέλευση των κεφαλαίων του ιδιοκτήτη της εταιρείας, του Σέρβου Ντάρκο Ταμίντζιτς.
Ετσι, αφού έμειναν εκτός διαγωνισμού, οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί, Αντέννα ΤV και η Νέα Τηλεόραση, αποφάσισαν να συγχωνευτούν. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι η Νέα Τηλεόραση είναι τοπικό κανάλι που εκπέμπει μόνο στην περιοχή της Σόφιας.
ΜΠΕ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (6/5): Πού θα δείτε το Game 3, Παναθηναϊκός-Βαλένθια και τον ημιτελικό Μπάγερν-Παρί Σεν Ζερμέν
- Βραβεία Βιβλίου Public 2026
- ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ: Ολοκληρωμένη Εκπαίδευση & Σίγουρη Επιτυχία για Κάθε Μαθητή
- Μάθιου Πέρι: Τα μυστικά των Friends και η κληρονομιά του Τσάντλερ στο σφυρί
- Σπίτι μου 2: Φουντώνει η αγωνία των δικαιούχων που είναι «στον αέρα» – Τι απαντά το υπουργείο
- ΑΔΕΔΥ: Απεργία στο Δημόσιο στις 13 Μαΐου – Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
- Για το 3-0 και το Final-4 στο «σπίτι» του ο Παναθηναϊκός
- Πλοίο «φάντασμα» το κρουαζιερόπλοιο MV Hondius όπου ξέσπασε ο χανταϊός – Πώς μεταδόθηκε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442