Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα 7 καλύτερα κινηματογραφικά Φεστιβάλ στην Ευρώπη

Τα 7 καλύτερα κινηματογραφικά Φεστιβάλ στην Ευρώπη

Ευρωπαϊκά κινηματογραφικά ταξίδια

Μαρία Πετροπούλου

Επτά ευρωπαϊκές πόλεις μας συστήνονται ξανά, υπό καλοκαιρινούς, κινηματογραφικούς ρυθμούς και ετοιμαζόμαστε να πραγματοποιήσουμε «κινηματογραφικά» ταξίδια.

Μοντζουΐκ (Sala Montjuïc), Βαρκελώνη

Το Sala Montjuïc είναι το ετήσιο καλοκαιρινό φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα στους κήπους του Μοντζουΐκ. Οι ταινίες που προβάλλονται είναι πρώτης προβολής αλλά και κλασικές, ενώ παράλληλα διαδραματίζονται και συναυλίες, σε έναν χώρο που μαγνητίζει το κοινό με την επιβλητικότητά και την αρχοντιά του.
Από 3 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου 2015

Λοκάρνο, Ελβετία (Locarno on the Lake)

Ένα από τα παλαιότερα ανοιχτά σινεμά στην Ευρώπη, το Φεστιβάλ της ελβετικής πόλης Λοκάρνο ανοίγει τις πύλες του κάθε χρόνο τον Αύγουστο και υποδέχεται τους θεατές στις 8.000 θέσεις του. Χιλιάδες επαγγελματίες του κινηματογράφου, αλλά και κοινό σινεφίλ, δίνει το ετήσιο ραντεβού του εκεί, ανταλλάζοντας «κινηματογραφικές» απόψεις. Ο ουρανός, η νυχτερινή δροσιά και η μποέμ ατμόσφαιρα συνθέτουν ένα άκρως απολαυστικό σκηνικό, στην όμορφη αυτή πόλη, που βρίσκεται στην βόρεια πλευρά της Λίμνης Ματζόρε, κοντά στους πρόποδες των Άλπεων.
Από 5 έως 15 Αυγούστου 2015

Μπολόνια, Ιταλία (Cineteca Bologna)

Οι προβολές στο εν λόγω φεστιβάλ πραγματοποιούνται στην πλατεία του καθεδρικού ναού. Το Φεστιβάλ προβάλλει ποικίλες ταινίες, ανάμεσα σε αυτές κλασικές, όπως ταινίες του Χίτσκοκ και του Τσάρλι Τσάπλιν. Έχει πάντα πλήθος κοινού που αγαπούν τον κινηματογράφο και η ατμόσφαιρα είναι άκρως επιβλητική, δυο στοιχεία που δικαιώνουν την καθιέρωση του Φεστιβάλ ως ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης.
Από 27 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2015

Μελονέρας, Κανάριες Νήσοι, Ισπανία (Moonlight Cinema)
Για τους παραθεριστές που αναζητούν κάτι διαφορετικό κατά την επίσκεψή τους εκεί, πέρα από τις κλασικές εξορμήσεις σε παραλίες, υπάρχει η επιλογή της «κινηματογραφικής» απόδρασης. Στο Moonlight Cinema, θα απολαύσουν προβολές, σε μεγάλες και άνετες πολυθρόνες, με εξαιρετικό φαγητό και προσεγμένη εξυπηρέτηση. Στα εδέσματα, περιλαμβάνονται η πίτσα, τα παγωτά και τα κοκτέιλς. Ο συνδυασμός αυτός προσφέρει στον επισκέπτη ειδυλλιακές καλοκαιρινές βραδιές.

«Κάτω από τ’αστέρια», Βερόνα (Sotto le stele)
Μεγάλη οθόνη, σειρά με πλαστικές καρέκλες και περιτριγυρισμένο από πολλά διαμερίσματα. Αυτό είναι το θερινό σινεμά της ιταλικής πόλης Βερόνα και προσφέρει μια διαφορετική νότα στην πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας! Κάθε καλοκαίρι και για λίγες εβδομάδες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν κινηματογραφικές αφίξεις σε μια δροσερή ατμόσφαιρα, ενώ στα διαλείμματα θα «κρυφακούν» τις συζητήσεις των κατοίκων στα μπαλκονάκια τους!

Ρατχάους, Βιέννη (Rathausplatz film festival)

Εάν κάποιος επισκεφτεί τη Βιέννη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πέρα από τις επισκέψεις στα βασικά αξιοθέατα, αξίζει να παρευρεθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Η είσοδος είναι ελεύθερη και τα δρώμενα ξεκινούν από το σούρουπο. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και γεύσεις από όλο τον κόσμο, στα πολλά κιόσκια που στήνονται στην πλατεία. Στο Φεστιβάλ διαδραματίζονται, επίσης, συναυλίες και παραστάσεις μπαλέτου, ενώ το επιβλητικό δημαρχείο της πόλης που πρωταγωνιστεί στο σκηνικό, κλέβει τις εντυπώσεις!
Από 4 Ιουλίου έως 6 Σεπτεμβρίου 2015

La Villette, Paris
Κάθε καλοκαίρι, στην πόλη La Villette, στο βορειο-ανατολικό Παρίσι, προβάλλονται γαλλικές αλλά και ξένες ταινίες, δωρεάν, με προαιρετική ενοικίαση ξαπλωστρών. Επισημαίνεται ότι υπάρχει τεχνική υποδομή, ειδικά σχεδιασμένη για ανθρώπους με προβλήματα ακοής και όρασης. Οι προβολές λαμβάνουν χώρα από το τέλος Ιουλίου έως το τέλος Αυγούστου και οι επισκέπτες απολαμβάνουν τις προβολές, μέσα σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα και ανάμεσα σε οικογένειες και νέους που κάνουν πικνικ.

entertainment.in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024