Αποφυλακίζεται ο Νίκος Ρωμανός
Αντίστροφα μετρά τον χρόνο μέχρι την αποφυλάκισή του ο Νίκος Ρωμανός, μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας για μείωση της ποινής του.
Αντίστροφα μετρά τον χρόνο μέχρι την αποφυλάκισή του ο Νίκος Ρωμανός, μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας για μείωση της ποινής του.
Ο Ν. Ρωμανός, μετά από έξι χρόνια εγκλεισμού, με βάση μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση του Αρείου Πάγου , η οποία ουσιαστικά είχε αναγνωρίσει ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μέσα στο φυλακές, άκουσε σήμερα Δευτέρα το Εφετείο να μειώνει τη μία ποινή του από τα 18 σε 14 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012, γεγονός που σημαίνει πως αποφυλακίζεται τις επόμενες ημέρες.
Ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με 3 ακόμη άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης.
Οι πράξεις αυτές δεν συνδέθηκαν τελικώς με τους «Πυρήνες της Φωτιάς»(αθωώθηκε για συμμετοχή στην εν λόγω οργάνωση) και ο Ν.Ρωμανός καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 11 ετών.
Καταδικάστηκε επίσης σε 18 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012. Μεταξύ των «στόχων» το σπίτι του προφυλακισμένου σήμερα πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.
Ο κατηγορούμενος προσέφυγε στον Άρειο Πάγο για δια του συνηγόρου του Θ. Μαντά ο οποίος ανέφερε πως ο Ν. Ρωμανός , «κατάφερε να παρακολουθήσει και να ολοκληρώσει με επιτυχία τη φοίτησή του στο Σχολείο των φυλακών και να λάβει ως εκ τούτου Απολυτήριο Λυκείου. Ακολούθως, ο κατηγορούμενος μετά από πολύ προσπάθεια και παραμένοντας ακόμη έγκλειστος, κατάφερε να εισαχθεί μετά από επιτυχείς εξετάσεις στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας. Από τις 26-10-2016 μάλιστα, και κατόπιν αλλεπάλληλων αξιολογήσεων και αποφάσεων του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού (κι ενώ ειχε προηγηθεί απεργία πείνας και είχε υπάρξει τροπολογία που το επιτρέπει), λαμβάνει σε καθημερινή βάση εκπαιδευτικές άδειες με ηλεκτρονική επιτήρηση για παρακολούθηση των μαθημάτων της Σχολής. Τους όρους της χορήγησης των αδειών αυτών τηρεί μάλιστα απαρέγκλιτα, χωρίς να έχει δημιουργηθεί ποτέ το οποιοδήποτε θέμα με την ηλεκτρονική επιτήρησή του».
- Ο Τραμπ παρουσίασε τα σχέδια για τα πιο ισχυρά πλοία που κατασκευάστηκαν ποτέ στις ΗΠΑ
- Σουδάν: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα δεινά γυναικών και κοριτσιών εννιά χώρες του ΣΑ του ΟΗΕ
- Αλβανία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση κατά της διαφθοράς στα Τίρανα
- Τραμπ: Θα ήταν σοφό για τον Μαδούρο να φύγει – Μαδούρο: Θα τα πήγαινε καλύτερα ο Τραμπ αν κοιτούσε τη χώρα του
- Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει όλα τα μεγάλα υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας, για «λόγους εθνικής ασφαλείας»
- Κολομβία: Drones θα ψεκάσουν με γλυφοσάτη φυτείες κόκας, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση στην Οδησσό – Στο στόχαστρο πλοίο και λιμενικές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αν ταξιδέψετε…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442