Απορρίφθηκε το νέο αίτημα αποφυλάκισης των ελλήνων στρατιωτικών
Ο Δημήτρης Κούκλατζης και ο Άγγελος Μητρετώδης βρίσκονται πλέον επί 111 ημέρες υπό κράτηση στην Τουρκία, χωρίς καν να έχει οριστικοποιηθεί το κατηγορητήριο
Το δικαστήριο της Αδριανούπολης απέρριψε και πάλι το νέο – τέταρτο κατά σειρά – αίτημα αποφυλάκισης των δυο ελλήνων στρατιωτικών.
Ο Δημήτρης Κούκλατζης και ο Άγγελος Μητρετώδης μετέβησαν στα δικαστήρια της Αδριανούπολης προκειμένουν να υποστηρίξουν το νέο αίτημά τους να αφεθούν ελεύθεροι, αλλά και αυτό είχε την τύχη των τριών προηγούμενων, αφού οι Τούρκοι τους είπαν για άλλη μια φορά «όχι».
Οι δύο έλληνες ένστολοι βρίσκονται πλέον επί 111 ημέρες υπό κράτηση στην Τουρκία, χωρίς καν να έχει οριστικοποιηθεί το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν ή να έχει οριστεί δικάσιμος.
Ο δικαστής που εξέτασε άμεσα το αίτημα αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι με το σκεπτικό, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην προγενέστερη κατάσταση, ότι εξακολουθεί να υπάρχει το ενδεχόμενο να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι, αλλά και το ότι η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής.
Το αίτημα εξετάστηκε μόλις πέντε ημέρες πριν τις κρίσιμες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, την Κυριακή, όπου ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεκδικεί νέα πενταετή θητεία με άρδην αυξημένες εκτελεστικές εξουσίες. O ίδιος έχει συνδέσει την ποινική μεταχείριση των δύο στρατιωτικών με το μέλλον των οκτώ τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
Η μετάθεση στην Άγκυρα
Προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος περί μη μόνιμης κατοικίας των δύο στρατιωτικών στην Τουρκία, ένας όρος που ζητά η τουρκική Δικαιοσύνη για να αποφυλακιστούν, το Συμβούλιο Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) αποφάσισε, προ ενός μήνα, να προτείνει τη μετάθεση των «δύο» σε διπλωματική αποστολή στην Άγκυρα.
Το ΣΑΓΕ κατέθεσε την πρόταση αυτή στο υπουργείο Εξωτερικών, και στη συνέχεια το αίτημα αυτό αναμένεται να περάσει με σχετική τροπολογία στη Βουλή.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώτη Κουβέλη, σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα, εντός των επομένων ημερών πρόκειται να προωθηθεί στη Βουλή των Ελλήνων η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση με την οποία οι δύο έλληνες στρατιωτικοί μετατίθενται στην Τουρκία.
- Κλειστά ακίνητα: Πώς θα πάρετε επιδότηση έως 36.000 ευρώ από το νέο «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
- «Φως στο Τούνελ»: Επιστρέφει απόψε στις 23:20, στο MEGA
- Ουκρανία: Καθ΄οδόν για το Άμπου Ντάμπι αντιπροσωπίες του Κιέβου, της Μόσχας και των ΗΠΑ – «Αγκάθι» το εδαφικό
- Τεστ αίματος ανιχνεύει τη νόσο του Crohn χρόνια πριν από την εμφάνιση συμπτωμάτων
- Επείγουσα νοσηλεία στο νοσοκομείο για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου – Τι συνέβη…
- Επίθεση σε 16χρονο στο Άλσος Συγγρού – Τον τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο
- Τεστ αλήθειας στον Μακρόν – Ποιες αμαρτίες απέκρυψε στο Νταβός
- Η Ναόμι Οσάκα ντύθηκε Μέδουσα στο Αυστραλιανό Όπεν και πυράκτωσε τις εντυπώσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442