Χιλιάδες φοιτητές και μαθητές στους δρόμους – Ζητούν δικαιοσύνη για τα Τέμπη και διαμαρτύρονται για την Παιδεία
Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που κάλεσαν μαθητές και φοιτητές με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την τραγωδία στα Τέμπη - Το in βρέθηκε στην κινητοποίηση
Μαζικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου, με αφορμή την 3η επέτειο από την τραγωδία των Τεμπών που προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων.
Στην κινητοποίηση πήραν μέρος και οι εκπαιδευτικοί, καθώς η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο.
Καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 28ης Φεβρουαρίου για τα Τέμπη, οι φοιτητές και οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν επίσης για τα προβλήματα στην Παιδεία.
Ειδικότερα τάσσονται κατά του Εθνικού Απολυτηρίου και του νέου σχεδίου για το λύκειο που θα προκύψει από τον Εθνικό Διάλογο, και τονίζουν ότι το νέο σχέδιο θα επιφέρει περισσότερες εξετάσεις και μεγαλύτερη οικονομική -και όχι μόνο- επιβάρυνση λόγω περισσότερων φροντιστηρίων.
Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κρήτη.
Φτάνοντας στο Σύνταγμα οι διαδηλωτές έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών.
Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε επτά προσαγωγές πριν το συλλαλητήριο εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη.
Όλες οι εξελίξεις
- «Κλειδώνει» την πρόκριση στους «8» η ΑΕΚ με την Τσέλιε, να δώσει συνέχεια στο ευρωπαϊκό όνειρο ο Παναθηναϊκός
- Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Σε ρυθμό κινητοποιήσεων οι βενζινοπώλες για το πλαφόν στα καύσιμα – Κρίσιμη συνάντηση με Θεοδωρικάκο
- Οδυσσέας Ελύτης: Η ανάρτηση της συντρόφου του, Ιουλίτας, για τα 30 χρόνια από τον θάνατο το
- Θάντερ – Νετς 121-92: Τρομερός Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και 10η σερί νίκη για την Οκλαχόμα
- Το Brent εκτοξεύεται πάνω από 4%


