Τραμπ: Το Μεξικό πρέπει να «εντείνει» τη δράση του κατά των καρτέλ και των ναρκωτικών
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ έκανε δηλώσεις για τις εξελίξεις στο Μεξικό μετά την εξόντωση του διαβόητου αρχηγού καρτέλ, «Ελ Μέντσο»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε το Μεξικό να εντείνει τη δράση του ενάντια στα καρτέλ και τα ναρκωτικά μετά την εξόντωση του διαβόητου ηγέτη του Jalisco New Generation Cartel (JNGC), Νεμέσιο Οσεγκέρα Σερβάντες, πιο γνωστού με το προσωνύμιο «Ελ Μέντσο».
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Ενισχύονται οι στρατιωτικές δυνάμεις στη Χαλίσκο
Τουλάχιστον 25 μέλη της Εθνικής Φρουράς του Μεξικού μαζί με έναν αστυνομικό και έναν δικαστικό υπάλληλο σκοτώθηκαν στο Μεξικό κατά τις επιθέσεις του καρτέλ CJNG, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ασφαλείας, Ομάρ Γκαρσία Χαρφούτς.
Κατά το κύμα βίας που εξαπέλυσε το καρτέλ στην πολιτεία Χαλίσκο, μία γυναίκα σκοτώθηκε, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 30 μέλη του καρτέλ, διευκρίνισε ο υπουργός Ασφαλείας.
Ο στρατός έχει αναπτύξει 2.500 στρατιώτες στο δυτικό τμήμα της χώρας, ως μέτρο «αποτροπής» απέναντι στο κύμα βίας που ακολούθησε τον θάνατο του αρχηγού ενός από τα μεγαλύτερα καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Ρικάρντο Τρεβίγια Τρέχο.
«Περί τους 7.000 στρατιώτες στάθμευαν ήδη στην πολιτεία Χαλίσκο, άρα η στρατιωτική παρουσία θα ενισχυθεί» στην περιοχή αυτή, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.
Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι «το πιο σημαντικό είναι η προστασία του πληθυσμού» και διευκρίνισε ότι «δεν υπήρξε συμμετοχή των δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών στην επιχείρηση», αλλά «πολλή ανταλλαγή πληροφοριών».
- Κίνα: Θα σπάσει τον «χρυσό κανόνα» των διεθνών σχέσεων;- Η συζήτηση πίσω από την επίσημη διπλωματία
- OLAF: «Άλλα κόλπα» με τα προγράμματα κατάρτισης – Η Ε.Ε. ζητά από την Ελλάδα να επιστρέψει 1,6 εκατ. ευρώ
- Μπρέντφορντ – Γουλβς 2-2: Οι γηπεδούχοι έχασαν έδαφος για την Ευρώπη
- Λίβανος: Κοινή δήλωση κατά της κλιμάκωσης της βίας από Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Καναδά
- Απάτη με επιδοτήσεις στο Ρέθυμνο: Δήλωσαν χιλιάδες ανύπαρκτα αιγοπρόβατα για να πάρουν αποζημιώσεις
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.03.2026]





