Συνταγή: Bελουτέ σούπα κουνουπίδι με μπέικον και μανιτάρια
Μια συνταγή που θα «φορεθεί» πολύ τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Το κουνουπίδι είναι ένα παρεξηγημένο υλικό που οι περισσότεροι από εμάς αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε – αρκετά έντονη η μυρωδιά του. Ωστόσο, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, αποφάσισε να καταρρίψει αυτές τις απόψεις, με τη συνταγή που παρουσίασε.
Ο γνωστός chef μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA Buongiorno, παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε μια συνταγή για βελουτέ σούπα κουνουπίδι με μπέικον και μανιτάρια. Απαλή, γήινη και πεντανόστιμη, είναι ότι πρέπει για αυτές τις μέρες με βροχές και κρύο.
Τα υλικά
1 κιλό κουνουπίδι
2 πατάτες
2 πράσα
1 λευκό κρεμμύδι
200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
1 ματσάκι μαϊντανό
5 φέτες μπέικον
150 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
1 κ.γ. τζίντζερ
αλάτι
πιπέρι
1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών
Η διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα που έχουμε στη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και το μπέικον, ενώ ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στη συνέχεια το κρεμμύδι, το πράσο, τον μαϊντανό, το τζίντζερ, τη ρίγανη και το κουνουπίδι και τα αφήνουμε να σοταριστούν.
Τα μανιτάρια τα προσθέτουμε τελευταία.
Μόλις είναι έτοιμα, προσθέτουμε τις πατάτες μαζί με το νερό που τις είχαμε μέσα (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών) και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, χτυπάμε τα υλικά με το μπίμπερ και αφήνουμε τη σούπα για λίγα λεπτά ακόμα στη φωτιά.
Την σερβίρουμε ζεστή, ενώ αν θέλουμε την γαρνίρουμε με κρουτόν και μπέικον.
- Χαλκίδα: Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει συμμορία εκβιαστών σε αμόκ να τα κάνει γυαλιά καρφιά σε μπαρ
- Η καρατόμηση του Σιδηρόπουλου και οι συμπτώσεις που βγάζουν μάτια
- Η Νάτασα Θεοδωρίδου μας προσκαλεί σε μια μεγάλη συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο
- Shein – Temu – AliExpress: Τέλος στα «τζάμπα» μικροδέματα από την Κίνα – Ο Ιούλιος των τελωνειακών δασμών
- Απάτη με μήνυμα που «μοιάζει» να έρχεται από το gov.gr
- Έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε 4.000 επιχειρήσεις – Ποιοι βρίσκονται στο στόχαστρο
- Τζέιμς Χάντι: Νεκρός ο γνωστός ηθοποιός- Τον δολοφόνησε ο γιος της συντρόφου του
- Στο εδώλιο ξανά ο Δημήτρης Λιγνάδης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)


































































![CNN: Η φωτιά στο αεροπλανοφόρο Gerald Ford ήταν πολύ πιο σοβαρή από όσο άφησαν να εννοηθεί [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/photo-collage.png-315x220.png)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442