Χημικά κατά των αγροτών από αστυνομικούς στις κινητοποιήσεις – Έκλεισε από τα τρακτέρ η Εθνική
Ένταση και χημικά στις αγροτικές κινητοποιήσεις στον Πλατύκαμπο και τη Νίκαια - Στον Ε65 οι αγρότες της Καρδίτσας - Μπλόκο και στον Ορχομενό Βοιωτίας - Μία προσαγωγή αγρότη
Τρακτέρ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα την πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, κατέφθασαν από διάφορες περιοχές στον κόμβο της Νίκαιας.
Άλλα τρακτέρ από την περιοχή των χωριών της επαρχιακής Λάρισας – Βόλου κινήθηκαν προς τον κόμβο του Πλατυκάμπου και κάποια εξ’ αυτών επιχείρησαν να ανέβουν στην Εθνική Οδό.
Λίγο μετά την προσέλευση των τρακτέρ στο σημείο, η ατμόσφαιρα έγινε ιδιαίτερα τεταμένη, καθώς σημειώθηκαν διαπληκτισμοί μεταξύ αγροτών και δυνάμεων των ΜΑΤ.
Οι αγρότες ζητούσαν επίμονα να μετακινηθεί η αστυνομική κλούβα που είχε τοποθετηθεί κάθετα στο οδόστρωμα, εμποδίζοντας τη διέλευση και φράζοντας τον δρόμο. Εκεί σημειώθηκε ένταση, με αγρότες να σηκώνουν στα χέρια οχήματα της αστυνομίας -ακόμη και έναν γερανό- που είχαν κλείσει τον δρόμο, προκειμένου να περάσουν τα τρακτέρ.
Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr πραγματοποιήθηκε και μία προσαγωγή αγρότη. Τελικά, η Εθνική Οδός έκλεισε από τα τρακτέρ του Πλατυκάμπου, με τους συγκεντρωμένους να ενισχύουν το μπλόκο όσο περνά η ώρα.
Ένταση και χημικά και στη Νίκαια
Ένταση επικράτησε και στον κόμβο της Νίκαιας, με αγρότες να επιχειρούν να ανατρέψουν με τα χέρια τους μια κλούβα των ΜΑΤ που είχε αποκλείσει τον δρόμο.
Εκεί έγιναν υπό καθεστώς έντασης διαπραγματεύσεις με τον επικεφαλής της αστυνομίας, με τους αγρότες να απειλούν να λάβουν ακραία μέτρα αν δεν τους επιτραπεί να στήσουν το μπλόκο. Ακολούθησε σύρραξη μεταξύ αστυνομικών και αγροτών, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι αγρότες ανέβασαν τρακτέρ από παράδρομο δίπλα από τον κόμβο της Νίκαιας και πέρασαν με τα πόδια από το μπλόκο της αστυνομίας.
Στο σημείο φθάνουν και αγρότες από τα Φάρσαλα, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να παρατάξουν περίπου 300 τρακτέρ.
Να σημειωθεί πως στο σημείο βρίσκεται ισχυρότατη αστυνομική δύναμη και αρκετές μονάδες των ΟΠΚΕ που έχουν καταφθάσει από βόρεια Ελλάδα, ακόμα και από τη Ροδόπη.
Φωτογραφίες και βίντεο από την ένταση στη Νίκαια
Πηγή: larissanet.gr
Πηγή: larissanet.gr
Πηγή: larissanet.gr
Σημειώνεται ότι από νωρίς σήμερα το μεσημέρι έχουν τεθεί σε ισχύ προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των κινητοποιήσεων στην παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Αθηνών. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, αποφάσισε τη διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα από τον κόμβο Βιοκαρπέτ έως και τον κόμβο Νίκαιας -συμπεριλαμβανομένων των κλάδων εισόδου και εξόδου- από τις 12:00 και μέχρι νεωτέρας.
Οι σημερινές κινητοποιήσεις (και) στη Θεσσαλία αποτελούν το προοίμιο της καθοριστικής συγκέντρωσης στη Νίκαια, όπου συνεχίζεται να καταφθάσουν εκατοντάδες τρακτέρ, με τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για το κόστος παραγωγής, τις αποζημιώσεις και το ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Την ίδια ώρα, από νωρίς σήμερα το μεσημέρι έχουν τεθεί σε ισχύ προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των κινητοποιήσεων στην παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Αθηνών. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, αποφάσισε τη διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα από τον κόμβο Βιοκαρπέτ έως και τον κόμβο Νίκαιας – συμπεριλαμβανομένων των κλάδων εισόδου και εξόδου – από τις 12:00 και μέχρι νεωτέρας.
Κατά τη διάρκεια των ρυθμίσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω εναλλακτικών διαδρομών που υποδεικνύει η Τροχαία, η οποία βρίσκεται επί τόπου για την καθοδήγηση των οδηγών και την αποφυγή περαιτέρω συμφόρησης.
Στον Ε65 οι αγρότες της Καρδίτσας
Μπλόκο με 150 τρακτέρ πραγματοποίησαν οι αγρότες και στον Ορχομενό Βοιωτίας.
Εν τω μεταξύ, οι αγρότες της Καρδίτσας κατάφεραν, παρά την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, να ανέβουν στον αυτοκινητόδρομο Ε65, δηλώνοντας ότι «δεν θα φύγουμε αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας».
Την αρχή έκαναν οι αγρότες από το Προάστιο και την Ανάβρα. Πέρασαν με τα τρακτέρ τους στον Ε65 για να μεταβούν στο δέλτα της Καρδίτσας, όπου είχαν δώσει ραντεβού οι αγρότες του νομού.
Ο Δημήτρης Τοπάλης, από τον Αγροτικό Σύλλογο Ανάβρας, μιλώντας στην κάμερα του Orange Press Agency, περιέγραψε τα οξυμένα προβλήματα που οδήγησαν τον αγροτικό κόσμο ξανά στους δρόμους, εστιάζοντας στις επιδοτήσεις και το κόστος παραγωγής.
«Τα προβλήματα είναι τεράστια. Αυτά ήταν που έκαναν τον κόσμο να βγει στο δρόμο σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Πέρα απ’ τις μειωμένες επιδοτήσεις που πήραμε και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, φέτος έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τις χαμηλές τιμές στο σύνολο των αγροτικών προϊόντων», πρόσθεσε και εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης λέγοντας: «Και έχουμε και όλη την κυβέρνηση. σύσσωμη να βγαίνει στα κανάλια και να μας κοροϊδεύει».
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο μέχρι να υπάρξουν λύσεις: «Είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε εδώ μέχρι να λυθούν τα προβλήματά μας. Ο πρωτογενής τομέας καταρρέει. Και δεν θα φύγουμε εάν όλα τα αιτήματα μας δεν ικανοποιηθούν».
«Οι τελευταίες ημέρες ήταν οι πιο δύσκολες της ζωής μου, ακούστηκαν πολλές ανακρίβειες και υπερβολές» ανάφερε ο Γιώργος Τσαγκαράκης ξεκινώντας και πάλι τις τηλεοπτικές δημοπρασίες
Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας το βιντεοληπτικό υλικό και καταθέσεις κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες και να συλλάβουν στο Ζεφύρι έναν 23χρονο Ρομά
Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια από τον βάναυσο ξυλοδαρμό της και τρία χρόνια από το πρώτο δικαστήριο, για να καταδικαστεί ο 50χρονος (σήμερα) σύντροφός της, ως ο δολοφόνος της.
Το τροχαίο σημειώθηκε στη διασταύρωση των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Βασ. Γεωργίου στον Πειραιά - Ο 17χρονος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του
Στην ανακοίνωσή της η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας «φωτογραφίζει» τη συνήγορο συγγενών θυμάτων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέροντας πως συγκεκριμένη δικηγόρος κινήθηκε στη δίκη εκτός δικονομικών κανόνων και δεοντολογίας.
Η άτυχη γυναίκα, τουρίστρια από τη Γερμανία, έχασε τη ζωή της όταν καταπλακώθηκε από μπαλκόνι που κατέρρευσε στην Κόρινθο - Από τύχη σώθηκαν ο σύζυγος και τα τρία παιδιά τους
Οι τρεις ανήλικοι εντοπίστηκαν να κινούνται στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος έχοντας στην κατοχή τους πάνω από 400 κροτίδες - Συνελήφθησαν και οι γονείς τους
Σύμφωνα με την Αστυνομία κατά τη διάρκεια της διαδρομής του αυτοσχέδιου αγώνα η ταχύτητα των οχημάτων ξεπέρασε τα 150 χλμ/ώρα, αντί του επιτρεπόμενου ορίου των 50 χλμ/ώρα
Η 34χρονη με τον 17χρονο εντοπίστηκαν σε πάρκο στην Καλλιθέα έχοντας στην κατοχή τους κάνναβη - Στο σπίτι της καθηγήτριας Γυμνασίου εντοπίστηκαν συσκευασίες με κάνναβη έτοιμες προς διακίνησης
Οι δύο κόρες του Κασέμ Σολεϊμανί, του Ιρανού στρατηγού ο Τραμπ διέταξε την δολοφονία του το 2020, με επίθεση drone, διέψευσαν ότι συγγενείς τους συνελήφθησαν στις ΗΠΑ
Κοινό μήνυμα υπέρ της ειρήνης και της ενότητας της διεθνούς κοινότητας απηύθυναν από την Κωνσταντινούπολη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Τουλάχιστον 1.500 ναύτες των ΗΠΑ, οι οικογένειές τους και τα κατοικίδιά τους έφυγαν αμέσως μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν, μετά τις επιθέσεις στη βάση του Μπαχρέιν.
Με τα μεταφορικά να έχουν φτάσει στα ύψη, για όσους δεν διαθέτουν κατάλυμα στην περιφέρεια ακόμα και η σκέψη για πασχαλινές διακοπές φέτος είναι απαγορευτική.
Ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε μια δημοσκόπηση με εξωπραγματικά ποσοστά για δημοκρατικό πολίτευμα που έρχονται κόντρα σε κάθε πραγματική δημοσκόπηση που έχει δημοσιευθεί στην τρέχουσα θητεία του
Ο Λεβαντόφσκι «χτύπησε» στο 87′, η Μπαρτσελόνα πήρε μεγάλη νίκη με ανατροπή με 2-1 στη Μαδρίτη επί της Ατλέτικο και πλέον πήγε στο +7 από τη Ρεάλ,η οποία νωρίτερα ηττήθηκε με 2-1 στη Μαγιόρκα.