Κουτάισι – Περιστέρι Betsson 53-101: Nίκησε με 48 πόντους διαφορά και «αγκάλιασε» την πρόκριση
Το Περιστέρι Betsson κυριάρχησε απόλυτα κόντρα στην Κουτάισι, επικράτησε με το εντυπωσιακό 101-53 εκτός έδρας και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκρισή του στη φάση των «16» του Fiba Europe Cup.
Μια… ανάσα από τη φάση των «16» του FIBA Europe Cup είναι το Περιστέρι Betsson, το οποίο πέρασε σαν «σίφουνας» από την έδρα της Κουτάισι με το ευρύ 101-53, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων της διοργάνωσης.
Με αυτή τη νίκη, η ελληνική ομάδα ανέβηκε στο 4-1, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τη 2η θέση του ομίλου και την πρόκριση στην επόμενη φάση του FIBA Europe Cup, αφού θα βρίσκεται ανάμεσα στις έξι καλύτερες δεύτερες των 10 ομίλων.
Η ομάδα του Βασίλη Ξανθόπουλου δεν αντιμετώπισε προβλήματα, αφού αν εξαιρέσουμε ένα μικρό κομμάτι στην εκκίνηση του ματς, είχε τον απόλυτο έλεγχο και όσο περνούσε η ώρα μεγάλωνε τη διαφορά για να φτάσει εν τέλει στο θετικό αποτέλεσμα.
Κορυφαίος για την Ελληνική ομάδα ήταν ο Τζέικ Φαν Τουμπέργκερ με 18 πόντους, έχοντας τις βοήθειες των επίσης «διψήφιων», Αλβάρο Καρντένας (14π), Ράιλι Αμπερκρόμπι (12π) και Δημήτρη Κακλαμανάκη (10π). Από την άλλη πλευρά, ο Ταϊρί Μπόικιν είχε 13 πόντους, ο Λούκα Αλαβίτζε 12 και ο Νικολόζι Σοσέλια 11.
Τι κατάλαβαν οι διαιτητές από την τελευταία διαδικτυακή εκπαίδευση του Λανουά, σχετικά με τις επίμαχες φάσεις της 12ης αγωνιστικής της Super League. Ο Γάλλος θα κάνει απολογισμό στη ΓΣ της ΕΠΟ (12/12)
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι στη Λισαβόνα ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Σπόρτινγκ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 και να χάνουν έδαφος στη μάχη με την Πόρτο για τον τίτλο.
Η Γκλάντμπαχ επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία και επικράτησε εκτός έδρας της Μάιντς με 1-0, με τους γηπεδούχους να μένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Καταιγιστικός ήταν ο Εργκίν Αταμάν στο flash interview μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Βαλένθια, καθώς υπογράμμισε ότι η ομάδα του έκανε λάθη και δεν άξιζε τη νίκη.