Για πρώτη φορά στην αθλητική της ιστορία, η Ελλάδα διοργανώνει Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής. Έχει διοργανώσει Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Παγκόσμιο Κύπελλο, Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά όχι Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι πολυπληθέστερη, από πλευράς συμμετοχής, διοργάνωση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και ως εκ τούτου η οποιαδήποτε διάκριση σαφώς δυσκολότερη.
Στους επερχόμενους αγώνες που θα διεξαχθούν στο σκοπευτήριο της Μαλακάσας, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από τετρακόσιοι (406) αθλητές από εξήντα οκτώ (68) χώρες.
Οι Αγώνες θα ξεκινήσουν στις 8 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 19 του μηνός. Θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα Σκητ και Τραπ ανδρών και γυναικών, καθώς και το μικτό ομαδικό του Τραπ.
Δύο Έλληνες αθλητές έχουν κατακτήσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή!
Ο Ευθύμιος Μίτας το 2023 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και ο Παναγιώτης Γεροχρήστος που στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Σκητ Εφήβων πέρυσι (2024) στη Λίμα του Περού.
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι στη Λισαβόνα ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Σπόρτινγκ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 και να χάνουν έδαφος στη μάχη με την Πόρτο για τον τίτλο.
Η Γκλάντμπαχ επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία και επικράτησε εκτός έδρας της Μάιντς με 1-0, με τους γηπεδούχους να μένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Καταιγιστικός ήταν ο Εργκίν Αταμάν στο flash interview μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Βαλένθια, καθώς υπογράμμισε ότι η ομάδα του έκανε λάθη και δεν άξιζε τη νίκη.